18 Νοεμβρίου 2012

παιδάκι 18 μηνών σκοτώθηκε την πέμπτη μέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Ένα παιδάκι 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά κατά την πέμπτη μέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων κατά της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Χαμάς, το παιδί σκοτώθηκε σε νέα ισραηλινή επιδρομή σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πόλης της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε 49 -ανάμεσά τους άμαχοι και παιδιά- και των τραυματιών σε τουλάχιστον 500. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, δύο ρουκέτες έπληξαν περιοχή του νότιου Ισραήλ.

Οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών να επισκέπτεται εσπευσμένα την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Έκκληση για τη συγκέντρωση 10 εκατ. δολαρίων προκειμένου να σταλούν φάρμακα και προμήθειες στην περιοχή απευθύνει ο Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών.

 theinsider