26 Νοεμβρίου 2012

Διακόσμηση στο ρυθμό των Χριστουγέννων


Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και όλοι μας σιγά – σιγά ξεκινάμε  τη διακόσμηση των χώρων μας και πιο συγκεκριμένα τον παραδοσιακό στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε μερικές έξυπνες συμβουλές Φενγκ Σούι, ώστε το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσουμε να μας φέρει τύχη, αρμονία, αλλά και ακόμα καλύτερη αισθητική στο χώρο μας!
Μπες και εσύ στον ρυθμό των Χριστουγέννων και δημιούργησε μία ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη, για σένα και την οικογένειά σου!


η επιλογή του δέντρου


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα επιλέξεις θα  πρέπει να είναι ψεύτικο, αλλά να φαίνεται σαν φυσικό, να ξεγελάει στο μάτι όποιον το βλέπει και να πρέπει να αγγίξει τα κλαδιά του, για να καταλάβει αν είναι πραγματικό ή όχι.
Είναι καλύτερο να αποφύγεις τα μοντέρνα δέντρα που βγαίνουν σε λευκό, ασημί, κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Προτίμησε ένα δέντρο που θα έχει χρώμα βαθύ πράσινο του πεύκου. Επειδή οι υπόλοιποι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί θα έχουν λαμπερές πολύχρωμες αποχρώσεις, το σκούρο πράσινο του πεύκου θα φέρει μια χρωματική ισορροπία στο χώρο σου. Επιπλέον το πράσινο απορροφά την υπερβολική θερμότητα που επικρατεί στο σπίτι τις ημέρες των εορτών λόγω πολυκοσμίας ή χρήσης πολλών ηλεκτρικών συσκευών.
Το μέγεθος του δέντρου σου θα πρέπει να είναι αντίστοιχο με το χώρο του σπιτιού σου. Μην κάνεις υπερβολές αν το σπίτι σου είναι αρκετά μικρό, προσπάθησε να υπάρχει συμμετρία του δέντρου με το χώρο που θα το φιλοξενήσει.
Για να υπάρχει σύσφιγξη σχέσεων, αλλά και αρμονικό οικογενειακό κλίμα, τοποθέτησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο  στο κέντρο του σπιτιού ή στην αριστερή πλευρά του κεντρικού δωματίου.


τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Το σπίτι γεμίζει με λαμπιόνια, καμπανούλες, Άγιους Βασίληδες, μελωδίες,  πολλά χρώματα και πολύ αγάπη. Για να δημιουργήσεις ένα ακόμα πιο θετικό κλίμα τις ημέρες των εορτών, μην παραλείψεις να διακοσμήσεις το χώρο σου  και με τα ακόλουθα διακοσμητικά στοιχεία:
Οι Χριστουγεννιάτικοι Άγγελοι είναι τα τυχερό Χριστουγεννιάτικο σύμβολο που θα φέρει ειρήνη, αρμονία, γαλήνη και τύχη στην οικογένεια.  Επιπλέον οι άγγελοι, δημιουργούν το κατάλληλο συναισθηματικό κλίμα στο σπίτι και σίγουρα θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην διστάσεις λοιπόν να χρησιμοποιήσεις αρκετά αγγελάκια για τη διακόσμησή σου.
Στόλισε το σπίτι σου με φρέσκα  Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και γλάστρες. Πλούσιες ανθοσυνθέσεις με γκι, ρόδια και χρυσά πέταλα, θα φέρουν τύχη και ζωντάνια. Ενώ οι γλαστρούλες με τα Αλεξανδριανά γύρω από το δέντρο - εκτός από όμορφη ατμόσφαιρα - θα βοηθήσουν την οικογένεια να έχει αυτές τις μέρες δημιουργικότητα, επικοινωνία, κέφι και παιχνιδιάρικη διάθεση.
Τοποθέτησε έναν Χριστουγεννιάτικο πίνακα ή μία πλούσια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα στον τοίχο που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική πόρτα εισόδου. Με αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιείται ένα θερμό καλωσόρισμα, σε όλους τους προσκεκλημένους που θα έχεις την περίοδο των γιορτών.
Τοποθέτησε μία Χριστουγεννιάτικη πιατέλα με γλυκά στην είσοδο του σπιτιού. Με αυτό τον τρόπο οι φετινές γιορτές θα είναι γεμάτες κοινωνικότητα, ευχάριστες επικοινωνίες και χαρούμενες συναντήσεις.


η επιλογή των χρωμάτων


Πριν επιλέξεις όλα τα διακοσμητικά στοιχεία που θα στολίσουν το σπίτι σου τα φετινά Χριστούγεννα, μάθε τι συμβολίζει κάθε χρώμα. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων  είναι βασική, για την διατήρηση και αποκατάσταση της ατμόσφαιρας που επιθυμείς.

Κόκκινο
Είναι το χρώμα του πάθους, της δύναμης και  της ζωντάνιας. Αντιπροσωπεύει τον πλούτο , την πολυτέλεια, τον έρωτα, την δυνατή αγάπη  και την μεταμόρφωση. Αν θέλεις λοιπόν να ενισχύσεις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά - τόσο σε σένα όσο και στην οικογένειά σου - τότε σίγουρα το χρώμα που πρέπει να κυριαρχήσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου είναι το κόκκινο.


Χρυσό
Το χρυσό χρώμα συνδέεται άμεσα με τον Ήλιο και είναι το σύμβολο της ευτυχίας, της επιτυχίας, της ολοκλήρωσης, της ευημερίας, αλλά και της φιλίας. Τα εμπόδια της ζωής μπορούν να ξεπεραστούν με την λάμψη και την αισιοδοξία που μεταδίδει το χρυσό χρώμα.

Ασημί
Το ασημί χρώμα συνδέεται άμεσα με το φεγγάρι και την ενέργεια που μεταδίδει.  Είναι ο καθρέφτης της ψυχής και η χρήση του βοηθά στην ενδοσκόπηση, αλλά και την ανακάλυψη λανθασμένων επιλογών που έχουμε κάνει στο παρελθόν.  Τα ασημί διακοσμητικά στοιχεία θα ενισχύσουν την επικοινωνιακή διάθεση μέσα στο σπίτι,  θα δημιουργήσουν θετικές επιρροές για ερωτική έλξη και θα απομακρύνουν κάθε αρνητική σκέψη που δημιουργεί απαισιοδοξία.

Μπλε
Το μπλε χρώμα έχει ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και συμβολίζει το νερό, την έμπνευση, τη χαλάρωση, την ανανέωση, αλλά και την αρχοντιά. Αν και μπορεί να σου φαίνεται κάπως ψυχρό χρώμα για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού, είναι σίγουρο πως αν το χρησιμοποιήσεις θα επαναφέρεις στη ζωή σου την αξιοπιστία και την ασφάλεια, σε σένα και την οικογένειά σου.

Μοβ
Το μοβ χρώμα αντιπροσωπεύει την αφθονία, την αριστοκρατία και την αξιοπρέπεια. Είναι το χρώμα που προτείνεται, αν θέλεις το νέο έτος να σε βρει με άνεση στα οικονομικά. Συνδέεται άμεσα με την διαίσθηση, την έμπνευση και την δημιουργικότητα.  Η χρήση του θα σε βοηθήσει να υπάρχει μία συνεχόμενη ροή θετικών εξελίξεων, σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Λευκό
Είναι το χρώμα της αγνότητας, της αθωότητας, της πνευματικότητας, αλλά και του πένθους.  Δεν συστήνεται για χρήση στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ροζ
Αντιπροσωπεύει την αγάπη, τον ρομαντισμό, την ηρεμία και μεταδίδει γαλήνη  και αποφόρτιση από αρνητικά συναισθήματα.  Είναι το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, αν θέλεις να ενισχύσεις τον τομέα των σχέσεών σου και να προσελκύσεις μία αληθινή, δυνατή και αγνή αγάπη στη ζωή σου.

Πράσινο
Είναι το χρώμα της ανάπτυξης, της ηρεμίας, της ισορροπίας, της ζωτικότητας, της θεραπείας και της αφθονίας.  Αντιπροσωπεύει τη γνώση, την οικογένεια, την υγεία και ευνοεί την εύρυθμη εξέλιξη νέων ξεκινημάτων.


ο στολισμός του σπιτιού

Κάνε τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού, μια ξεχωριστή ημέρα γιορτής για την οικογένεια. Ετοίμασε μία συγκέντρωση και προσκάλεσε όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Δημιούργησε ένα ευχάριστο, φιλικό και ζεστό κλίμα και άφησε χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μελωδίες να σας παρασύρουν στο εορταστικό κλίμα. Απολαύστε Χριστουγεννιάτικες ζεστές λιχουδιές (πχ μελομακάρονα) και εκδήλωσε στα άτομα που αγαπάς όλη σου την αγάπη. Δώσε την ευκαιρία σε κάθε μέλος της οικογένειας, να βάλει την προσωπική του πινελιά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Κάθε στολίδι που τοποθετείται στο δέντρο είναι και ένα δώρο, ένα συναίσθημα.

Γέμισε με συναισθήματα το δέντρο σου, αλλά και την ψυχή σου  και κάνε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ξεχωριστά.
 


fe-mail.gr

άρθρα της ίδιας κατηγορίας

Πώς θα μεταμορφωθεί η Θεσσαλονίκη εν όψει Χριστουγέννων

 Το Βασίλειο του Αϊ Βασίλη

Από τις 13 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

ταξιδεύοντας στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Όμορφες ιδέες για Diy Χριστουγεννιάτικα δέντρα

στολίδια με αστέρια για Χριστούγεννιάτικη διακόσμηση