28 Νοεμβρίου 2012

Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα




Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Αλεξάνδρειο!
Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα παιχνίδι με μπασκετμπολίστες που έχουν γράψει ιστορία, βοηθώντας ταυτόχρονα συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο αγώνας των παλαιμάχων του μπάσκετ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και έχει συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες "ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ".

Οι παλαίμαχοι, που θα συμμετάσχουν σε αυτό το ξεχωριστό παιχνίδι, είτε έχουν αγωνιστεί στις τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής), είτε έχουν πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις δεκαετίες του ’80 και του ‘90.
Παράλληλα, θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι Νίκος Βεζυρτζής (ΠΑΟΚ), Ακης Μιχαηλίδης (Αρης) και Κώστας Χαϊτογλου (Ηρακλής).

Στο παρκέ του θρυλικού «Παλαί ντε σπορ» αναμένεται να βρεθούν για άλλη μια φορά οι:
Κεν Μπάρλοου, Ντέιβιντ Ρίβερς, Ρολάντο Μπλάκμαν, Μπίλι Βάρνερ, Μάικλ Τζόουνς, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Μάριο Μπόνι, Στηβ Μπάκναλ, Ντορόν Τζάμσι, Κλιφ Λέβινγκστον, Γιώργος Σιγάλας, Γιώργος Μπαλογιάννης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Μπουντούρης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτης Λιαδέλης, Βασίλης Λυπηρίδης, Λευτέρης Κακιούσης, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Παναγιωτίδης, Σωτήρης Νικολαίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Τσέκος και Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Την ομάδα των ξένων θα κοουτσάρουν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Σβι Σερφ, ενώ την ομάδα των Ελλήνων οι κκ. Γιάννης Ιωαννίδης και Μιχάλης Γιαννουζάκος. Ο τελευταίος πήρε τη θέση του κ. Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος ενώ ήταν να κοουτσάρει τους έλληνες παλαιμάχους, δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει την επιθυμία του εξαιτίας των υποχρεώσεών του με την ομάδα του Πανιωνίου, όπου διαδέχτηκε προ ημερών τον συνάδελφό του Θανάση Σκουρτόπουλο.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Ώρα έναρξης: 19:00

Προπώληση εισιτηρίων:
-Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27)
-Από την είσοδο του Παλαί ντε Σπορ
-Από τα πρακτορεία ΠΡΟ ΠΟ
-ΚΛΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Τσιμισκή 15)
-ΤΣΕΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Ίωνος Δραγούμη 43)
-Από το Parking αυτοκινήτων επί της Βασ. Ηρακλείου δίπλα στον ΟΤΕ