20 Νοεμβρίου 2012

Σίγουρος ο ανασχηματισμός, στον αέρα η δόση

Ενώ η Ελλάδα ισορροπεί σε λεπτό στρώμα πάγου στις Βρυξέλλες και το πολιτικό σκηνικό παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο διεθνώς στην ελληνική πολιτική σκηνή οι αρχηγοί καταστρώνουν σχέδια για τον ανασχηματισμό, ο οποίος θεωρείται δεδομένος μετά την εκταμίευση της δόσης, Απριόρι εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν η υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκοπούλη και ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης.
Ο Αντώνης Σαμαράς πιέζεται από το βαθύ κόμμα για να παραδόσει την κρατική μηχανή στα χέρια των μηχανισμών παραγκωνίζοντας τους συγκεβερνώντες κκ Βενιζέλο και Κουβέλη.
Γνώμονας των επιλογών του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξάντληση της τετραετίας. Για αυτό και μελετά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς. Οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Καρτάλης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Συμεών Κεδίκογλου αποτελούν τη βασική δεξαμενή από την οποία θα γίνουν οι επιλογές.

Για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει όταν έρθει η ώρα με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. Το θέμα του ανασχηματισμού θα τεθεί σίγουρα σε μία από τις επόμενες συσκέψεις των αρχηγών, δεν αποκλείεται, όμως, να αποτελέσει και θέμα διμερών επαφών.

sofokleousin