24 Νοεμβρίου 2012

συμβουλές για καλό σεξ


Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων και ασφαλώς απαραίτητο για την ομαλή ροή μιας σχέσης. Έπειτα από χρόνια καταπίεσης, το σεξ απελευθερώθηκε. Έπαψε να είναι “παγιδευμένο” σε ταμπού και απαγορεύσεις. Κάνουμε όμως καλό σεξ; Μήπως η “δαιμονοποίηση” τόσων χρόνων δημιούργησε κατάλοιπα; Μήπως, οι προκαταλήψεις, αν και στην ουσία καταρίφθηκαν, ακόμα επηρρεάζουν -έστω και υποσυνείδητα;  Ιδού δέκα συμβουλές που οδηγούν σε καλύτερο σεξ.

1. Μην αντιμετωπίζεις το σεξ ως υποχρέωση απέναντι στον σύντροφό σου. Το σεξ είναι ένα από τα βασικά συστατικά των αρμονικών ερωτικών σχέσεων. Καλό είναι λοιπόν ο στόχος σου να είναι η ποιοτική σεξουαλική ζωή. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να δεις το σεξ ως μια από τις προτεραιότητές στην ερωτική σχέση σου.

2. Εστίασε στο “εδώ και τώρα”. Προσπάθησε να απομακρύνεις τυχόν ενοχές, ταμπού και προκαταλήψεις. Ξέχασε οτιδήποτε σε απασχολεί. Επιδίωξε τη στάση που σε ικανοποιεί περισσότερο και δώσε την ευκαρία της μέγιστης ηδονής στον εαυτό σου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής διαδικασίας.

3. Απόφυγε τις συζητήσεις για οτιδήποτε δεν είναι του παρόντος. Προσπάθησε να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Ζήτα αυτό που θέλεις και πάρε πρωτοβουλίες που πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν και τους δύο στη σεξουαλική ολοκλήρωση.

4. Οι γυναίκες καλό είναι να μην λειτουργείτε με τη νοοτροπία ότι ο άντρας ξέρει πως να ικανοποιήσει μια γυναίκα. Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες. Το σεξ είναι προσωπική υπόθεση. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από ταμπού και προκαταλήψεις λειτουργώντας περισσότερο με το “θέλω” και όχι με το “πρέπει”. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για αυτά που σας αρέσουν στο σεξ. Δείξτε του τον τρόπο να σας ικανοποιεί.

5. Συμφιλιώσου, αγάπησε το σώμα σου. Αν δεν σου αρέσει η εικόνα σου, να είσαι σίγουρη πως αυτό το προβάλλεις και στον σύντροφό σου. Πολλές φορές αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που πολλές γυναίκες αποφεύγουν το σεξ ή -αν μπούνε στη διαδικασία- δεν το απολαμβάνουν. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, μάθετε να αγγίζετε το σώμα σας, αυτό βοηθάει στο να εξοικειωθείτε μαζί του και να το αγαπήσετε.

6. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Αν έχεις ως στόχο την κορύφωση το πιο πιθανό είναι να προκαλέσεις το άγχος της απόδοσης με αποτέλεσμα να μειωθεί ή και να μηδενιστεί η σεξουαλική σου διέγερση. Αν έχεις την αγωνία να φτάσεις σε οργασμό είναι πιθανο να καταλήξεις να προσποιείσαι οργασμό. Είναι σημαντικό, απαραίτητο να απολαμβάνεις τη στιγμή που κάνεις σεξ χωρίς άγχος. Σεξ δεν είναι μόνο η κορύφωση, αλλά ολόκληρη η διαδικασία.

7. Χρησιμοποιείστε (και οι δύο) τη φαντασία σας. Να είστε εφευρετικοί στη σεξουαλική επαφή σας. Χωρίς ντροπή, χωρίς αμηχανία. Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους ανανέωσης της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού είναι η εφευρετικότητά τους στο σεξουαλικό παιχνίδι.

8. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας. Πάρτε το ρίσκο και δημιουργήστε κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα ή αλλάξτε κάτι στον τρόπο που συνηθίζετε να κάνετε σεξ. Η σεξουαλική επαφή θέλει και την ανάλογη διάθεση. Φλερτάρετε, προκαλέστε ο ένας τον άλλον, μιλήστε του ερωτικά, δημιουργήστε ερωτική ατμόσφαιρα… γενικότερα, μετατρέψτε το σεξ σε ένα παιχνίδι αισθήσεων.

9. Ο ερωτικός λόγος έχει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική διέγερση. Μέσα από αυτόν διεγείρεται η φαντασία που με τη σειρά της θα βγάλει το ζευγάρι από τη ρουτίνα και τη μονοτονία της σεξουαλικής επαφής. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος του σεξουαλικού παιχνιδιού και δεν χρειάζεται να επανέλθετε με συζητήσεις στα λόγια που ειπώθηκαν στο κρεβάτι σε άλλο χώρο και χρόνο.

10. Αν προκύψουν προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή, μην αποφεύγετε να τα συζητάτε. Μοιράσου τις σκέψεις και τις ανάγκες σου με τον σύντροφό σου, έχοντας φυσικά τη διάθεση να ακούσεις κι εκείνον. Πάντα με την προοπτική της βελτίωσης της ερωτικής σας ζωής και κατ’ επέκταση της σχέσης. Για να το πετύχετε αυτό μιλήστε για τον εαυτό σας και το πως αισθάνεστε -χωρίς όμως να ερμηνεύετε ή να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον για τις συμπεριφορές του. Να ακούτε -ουσιαστικά- ο ένας τον άλλον.

healthyliving.gr