20 Νοεμβρίου 2012

Πιλάφι με σαφράν και κουκουνάρι

Υλικά για 4 άτομα
 
• 1 κουταλάκι ίνες σαφράν
• 1/2 φλιτζ. κουκουνάρι
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1/4 κουταλάκι τριμμένο ολσπάις
• 4 εκ. φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη
• 1 καλά γεμάτο φλιτζάνι ρύζι, μακρύκοκκο
• 1 1/4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλιτζ. καρύδια τουρσί, στραγγισμένα και χοντροκομμένα
• 1/4 φλιτζ. Σταφίδες
• 3 κουταλιές μαϊντανό, χοντροκομμένο, ή φρέσκο κόλιαντρο 
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μαϊντανό ή κόλιαντρο, για γαρνίρισμα
• γιαούρτι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση 
 
Βάζετε σε μπολ το σαφράν με 1 κουταλιά βραστό νερό και το αφήνετε. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και καβουρδίζετε το κουκουνάρι, ώσπου να χρυσίσει.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ολσπάις για 3 λεπτά. Προσθέτετε το τζίντζερ και το ρύζι, και μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμα.
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει ελαφρώς.
Προσθέτετε το σαφράν και το υγρό του, το κουκουνάρι, τα καρύδια τουρσί, τις σταφίδες και το μαϊντανό ή το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά. Γαρνίρετε το πιλάφι με το μαϊντανό ή το κόλιαντρο και σερβίρετε με γιαούρτι.










 myworld.gr