18 Νοεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα η δίκη των τριών που κατηγορούνται για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο

Ένταση έξω από τα δικαστήρια μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομίας...
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δάσκαλος που κατηγορούνται για τα επεισόδια προ ολίγων ημερών εις βάρος του Γερμανού πρόξενου, έξω από τη ΔΕΘ.


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τελικά πήραν αναβολή για να δικαστούν από το Αυτόφωρο τη Δευτέρα. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.


Δεκάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους.


Μάλιστα, προς στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν οι αστυνομικες δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν συγκεντρωμένους από το να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο.
 Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η όλη διαδικασία επρόκειτο να γίνει παρουσία λίγων συγγενών των κατηγορουμένων, συνδικαλιστών και βουλευτών.


Εις βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης λόγω και έργω εξύβρισης και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στις δηλώσεις Φούχτελ, ότι 1000 Γερμανοί κάνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν σε γερμανική αντιπροσωπεία.


epikaira