20 Νοεμβρίου 2012

Η εγκληματική δράση μας εις βάρος των ζώων εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

Τη δική του μαρτυρία για τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα κατέθεσε ο σκωτσέζος ευρωβουλευτής, Struan Stevenson, την Τετάρτη 14/11 στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την «Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη».

Μέσω βίντεο, που προβλήθηκε ενώπιον του συναδέλφου του, Γιώργου Χατζημαρκάκη, του επιτρόπου για θέματα Γεωργίας, Andrea Gavinelli, της Παναγιώτας Παπαδάκη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων,  ο κ. Stevenson της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών μίλησε για το πώς εξοντώνονται τ’ αδέσποτα παντού στην Ελλάδα.

Εξήγησε, ότι πριν από μερικά χρόνια μας έλαβε ένα email από κάτοικο της Σκωτίας, ο οποίος του περιέγραφε τι αντιμετώπισε, ενώ έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη.

Οι τουρίστες εντόπισαν κοντά στην παραλία – όπως περιγράφει ο κ. Stevenson στο βίντεο που θα δείτε εδώ – ένα θηλυκό Λάμπραντορ. Η σκυλίτσα θήλαζε τα μικρά της και εκείνοι την τάιζαν. Όμως μια μέρα αντίκρισαν την σκυλοοικογένεια να έχει δηλητηριαστεί. Όλα τα ζώα ήταν νεκρά από φόλα, τα υπολείμματα της οποίας είχαν παραμείνει στον χώρο…

Ο κ. Stevenson εξήγησε πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα τόσο οξυμένα, συμβαίνει φυσικά και σε άλλες χώρες κυρίως της Νότιας Ευρώπης. Απλά τώρα και η οικονομική κρίση έρχεται να «συμβάλλει» στο έγκλημα, αφού οι προτεραιότητες όλων είναι άλλες.

Η οικονομική κρίση είναι η αιτία, που αρκετοί μη συνειδητοποιημένοι «φιλόζωοι» εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους στους δρόμους. Αυτά τα ζώα – τα οποία κατά πλειοψηφία δεν είναι στειρωμένα – συμβάλλουν στην πληθυσμιακή έκρηξη των αδέσποτων σκυλιών.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε, πως πρέπει να κατανοήσουμε, ότι ένα θηλυκό σκυλί για παράδειγμα μπορεί να γεννήσει σταδιακά μαζί με τους απογόνους του μέσα σε 32 μήνες 1.200 κουτάβια.

Γι’ αυτό και ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε πριν από καιρό, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την πραγματοποίηση στειρώσεων στ’ αδέσποτα της Ελλάδας σε συνεργασία με τον κτηνίατρο Κώστα Βάνχεερς Βίγγελς ήταν «Κάθε σκυλί μετράει».

Ο κ.  Stevenson σημείωσε, κλείνοντας την τοποθέτηση του, ότι με αυτή την καμπάνια όχι μόνο θέλησε να δώσει φωνή στα σκυλιά και στα γατιά, που υποφέρουν, αλλά μ’ έναν τρόπο να καταδείξει την αδιάφορη, αλλά και την εγκληματική στάση εκείνων, που σκόπιμα εξοντώνουν τα ζώα στην Ελλάδα π.χ. σημαδεύοντας τα με το αυτοκίνητο τους, ενώ διασχίζουν το δρόμο.


zoosos


cheapis.gr