26 Νοεμβρίου 2012

Huffington Post: «Στη σκιά του φόβου ζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα»

Για επιθέσεις που δέχονται ομοφυλόφιλοι στο κέντρο της Αθήνας κάνει λόγο δημοσίευμα της Huffington Post. Όπως αναφέρει, τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, που η χώρα μαστίζεται από την κρίση, αλλά και από τότε που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, από τον Αύγουστο καταγγέλλονται τουλάχιστον δύο ομοφοβικές επιθέσεις το μήνα. Ομάδες ατόμων με μοτοσικλέτες, ντυμένοι στα μαύρα συχνά κρατώντας μαχαίρια, περιπολούν στις περιοχές που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στην Αθήνα και ασκούν λεκτική και σωματική βία, γράφει η Huffington Post.

Παραθέτει, μάλιστα, και δύο περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας.  Όπως καταγγέλλει ένας 39χρονος άνδρας έξω από ένα πάρκινγκ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, εκείνος και ο φίλος του δέχτηκαν απειλές από δύο άνδρες, ντυμένους στα μαύρα που τους φώναζαν: «Π... θα σας πετάξουμε έξω από την Ελλάδα και δεν θα γυρίσετε ποτέ πίσω. Θα σας δώσουμε ένα μάθημα». Ο 39χρονος και ο φίλος του στάθηκαν τυχεροί, καθώς εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο ένας φρουρός και τους έσωσε από τα χειρότερα.

Την ίδια τύχη, όμως, δεν είχε ένας 25χρονος φοιτητής Φυσικής ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο δέχτηκε επίθεση. Την ώρα που πήγαινε με ένα φίλο του στη στάση του λεωφορείου, δύο άνδρες πάνω σε μοτοσικλέτα τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι γκέι. Όταν εκείνος τους απάντησε θετικά, του επιτέθηκαν. «Ξαφνικά άρχισαν να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε. Σοκαρίστηκα. Κατάφερα να αρπάξω το κινητό μου και να καλέσω την αστυνομία» λέει.

Ο νεαρός αναφέρει με πικρία ότι από τους περαστικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν, αυτός που τον βοήθησε ήταν ένας άνδρας από το Πακιστάν. «Οι άνθρωποι απλά αγνοούσαν αυτό που συνέβαινε. Μόνο ένας καταστηματάρχης από το Πακιστάν και ένας χρήστης ναρκωτικών που περιπλανιόταν στο δρόμο ήρθαν να με βοηθήσουν». Αν και ο 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν ποτέ.enikos.gr

Ένας 17χρονος ομοφυλόφιλος απευθύνεται σε όλους εμάς….

 

Για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα μιλά το Reuters

 

Παρέμβαση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την οικογένεια από την Πάτρα

 

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στα γραφεία των συνδέσμων του ΠΑΟΚ

 

H Super League καλεί τους φιλάθλους να προσφέρουν «Μια μπάλα για τα παιδιά»