17 Ιανουαρίου 2013

Μειώσεις στους λογαριασμούς εξετάζει η ΕΥΔΑΠ

Τον εξορθολογισμό προς τα κάτω των τιμολογίων νερού εξετάζει η ΕΥΔΑΠ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέλιος Σταυρίδης, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στους ταμιευτήρες της που επαρκούν για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Σταυρίδης διευκρίνισε ότι ο τρόπος μείωσης των τιμολογίων θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα αφορά όλες τις καταναλώσεις.

Σύμφωνα με στοιχειά που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες ζητούν διακανονισμούς ετησίως.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των χρεών των δήμων και του δημοσίου (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρωταθλητές στα χρέη είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.

Εξάλλου, η Εταιρεία μελετά ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους περίπου 90.000 καταναλωτές που εμφανίζονται, ετησίως, με εσωτερικές διαρροές στο δίκτυο.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ δεν θέλησε να πάρει θέση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, λέγοντας ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης. «Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ένας καλός μάνατζερ στην επιχείρηση προς όφελος των καταναλωτών», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ