15 Μαρτίου 2013

πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 15/03/2013

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 11 βαθμούς, από 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 16 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές βροχές, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.