13 Μαρτίου 2013

Σάλκε - Γαλατάσαραϊ 2-3



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η απουσία των Γιαν Χούντελαρ και Τσίπριαν Μάρικα υποχρέωσε τον Γενς Κέλερ να χρησιμοποιήσει τον άπειρο Τέεμου Πούκι στην κορυφή, γεγονός που επέτρεψε στους αμυντικούς της Γαλατάσαραϊ να περάσουν ένα ήρεμο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα ο Φατίχ Τερίμ απαρνήθηκε το 4-4-2 του πρώτου αγώνα για χάρη του Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος ανταποκρίνεται καλύτερα στο 4-3-3.
Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η τουρκική ομάδα έχασε κάποιες ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του Ντιντιέ Ντρογκμπά (στο 6'), όμως, η Σάλκε ήταν αυτή που προηγήθηκε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζέφερσον Φαρφάν στο 17ο λεπτό, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και ο Ρόμαν Νόισταντερ με κοντινή προσπάθεια, έγινε ο 100ός Γερμανός που σκοράρει στο Champions League.
Η τύχη φάνηκε να εγκαταλείπει για τα καλά την Γαλατάσαραϊ στο 30ό λεπτό όταν τραυματίστηκε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ωστόσο επέστρεψε λίγο αργότερα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη ανατροπή. Στο 37ο λεπτό ο Χαμίτ Άλτιντοπ έσπασε την κατάρα των δοκαριών και σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του, ενώ στο 42ο Μπουράκ Γιλμάζ ευνοήθηκε από ένα τάκλιν του Άλμπερτ Ριέρα και με παλικαρίσια προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα στην "τσιμ μπομ".
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, πάντως, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Η Σάλκε μπήκε σαν δαιμονισμένη στον αγωνιστικό χώρο και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή με τους Πούκι (55, 58') και Γιούλιαν Ντράξλερ (στο 61'), έφτασε στην ισοφάριση. Το δυνατό σουτ του Μάρκο Χόγκερ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντο Μουσλέρα, στην εξέλιξη της φάσης όμως, ο Ατσούτο Ουτσίντα βρήκε τον Μίτσελ Μπάστος κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει.
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Η γερμανική ομάδα επιχείρησε να επιβεβαιώσει την περιβόητη ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ με σέντρες και στημένες φάσεις, όμως, η τουρκική ήταν αυτή που σκόραρε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (με τον Ουμούτ Μπουλούτ) παίρνοντας την πανηγυρική πρόκριση.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ
Το πεντάλεπτο 37'-42'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η Γαλατάσαραϊ έβαλε 2 γκολ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.
MVP
Οι περισσότεροι παίκτες της Γαλατάσαραϊ ήταν εξαιρετικοί, όμως, θα προτιμήσουμε τον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος έφτασε τα 8 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο εφετινό Champions League και έχει οδηγήσει την ομάδα του -τουλάχιστον- μέχρι τους "8".
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Η αδυναμία των παικτών της Σάλκε να ανακόψουν τις γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη ο Μάρκο Χόγκερ, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- πούλησε την μπάλα στο 2ο γκολ της Γαλατά.
Δείτε το live της αναμέτρησης

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Χαμίτ Άλτιντοπ και ο Μίτσελ Μπάστος σκόραραν υπέρ και κατά της Σάλκε στο εφετινό Champions League!
# Ο Μπουράκ Γιλμάζ σκόραρε για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι στο Champions League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μαρουάν Σαμάκ.
# Η Γαλατάσαραϊ έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που δεν χάνει εκτός έδρας από την Σάλκε.

Πηγή:contra.gr