14 Μαρτίου 2013

ΟΓΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ 2013 2014



Οι βιβλιοπώλες που έχουν συμβληθεί στο πρόγραμμα, θα πρέπει απαραίτητα να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο (internet), καθώς η διαδικασία θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Κατά τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος (έως 31-12-2013), οι κληρωθέντες - άμεσα ασφαλισμένοι - δικαιούχοι του ΟΓΑ θα μπορούν να προσέρχονται στο βιβλιοπωλείο με την Αστυνομική τους Ταυτότητα για να παραλάβουν βιβλία για αυτούς ή για όλα τα μέλη της οικογένειας που έχουν κληρωθεί μαζί τους. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να προσκομίζουν τους ΑΜΚΑ όλων των δικαιούχων.




Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.



Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων έτους είναι οι εξής:



- Οι δικαιούχοι να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει.



- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.



- Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.