22 Μαρτίου 2013

πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 22/03/2013

Βροχές ή καταιγίδες στη Θράκη και κυρίως στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρά Ελλάδα, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών νωρίς το πρωί στα νότια.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοδυτικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση αργά το βράδυ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.


meteo