15 Μαρτίου 2013

Ξεκινώντας στα 29 για μιά νέα αρχή



Στα 29 του χρόνια συνειδητοποίησε πως αυτό που πραγματικά ήθελε είναι να βρει μια δουλειά που θα την αγαπάει και όχι μια εργασία που θα του εξασφαλίζει τα προς το ζειν.

Ο Matt Frost , μόλις αποφοίτησε από το κολέγιο ξεκίνησε να δουλεύει ως εμποροϋπάλληλος. Για 12 χρόνια δούλευε σε μια εταιρία όταν ξαφνικά…ένα απρόοπτο θα του αλλάξει την ζωή.

Ένα μεταλλικό κουτί θα πέσει από ένα ράφι και θα τον χτυπήσει, αναγκάζοντας τον να περάσει για μήνες στο κρεβάτι της ανάρρωσης. Εκεί όμως θα συναντήσει και την μεγάλη «αποκάλυψη» για την ζωή. Θα πάρει την απόφαση πως η πραγματική ζωή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την εργασιακή ρουτίνα.

«Δουλεύω σε καταστήματα από τα 17 μου χρόνια. Και μόλις τώρα αναρωτήθηκα αν πραγματικά αυτό θέλω για την υπόλοιπη ζωή μου. Θέλω να βρω μια δουλεία που πραγματικά θα απολαμβάνω».

Και για να βρει την ιδανική για εκείνον δουλειά αποφάσισε…να τις δοκιμάσει σχεδόν όλες!!!

Το σχέδιο του είναι μέσα στο 2013 να εργαστεί σε περισσότερους από 52 τομείς, για 5 μέρες σε κάθε θέση εργασίας έτσι ώστε μετά να καταλήξει στην δουλειά που πραγματικά θα απολαμβάνει και θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Μέχρι στιγμής έχει εργαστεί ως : Φωτογράφος, κτηνοτρόφος, δημοσιογράφος, κασκαντέρ σε ταινίες, υπάλληλος γραφείο, σιδεράς, δάσκαλος, λογιστής, επικοινωνιολόγος, κτηματομεσίτης…

Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της απόπειρας του να βρει την τέλεια για εκείνον δουλειά, είναι πως ένιωθε πιο ευτυχισμένος όταν εργαζόταν μακριά από τα γραφεία, σε εργασίες που χρειάζονταν σωματική προσπάθεια, όπως κτηνοτρόφος και σιδεράς που όπως δηλώνει μπορεί να ήταν εξοντωτικές όμως στο τέλος της μέρας είχε το συναίσθημα της μεγάλης χαράς…

πηγή: Ιστορίες που αντέχουν στο χρόνο – www.goodstory.gr