22 Μαρτίου 2013

Μηνύουν την Apple

Η Intertrust, που αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας για ψηφιακό περιεχόμενο, ανήκει κατά ένα μέρος στις Sony και Philips.

Η εταιρεία μηνύει την Apple θεωρώντας ότι παραβιάζει 15 συνολικά πατέντες, τις οποίες χρησιμοποιεί σε προϊόντα της όπως τα iPhones, iPads, Mac computers, iTunes αλλά και εφαρμογές στο App Store.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Apple δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα επί του θέματος.Αυτή είναι η τελευταία υπόθεση -μετά την πολύκροτη δικαστική κόντρα με τη Samsung- στην οποία εμπλέκεται το όνομα της Apple.«Η Apple κατασκευάζει μερικά εξαιρετικά προϊόντα, που χρησιμοποιούν πατενταρισμένες εφευρέσεις της Intertrust" ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Intertrust, Ταλάλ Σαμούν.

«Οι πατέντες μας είναι θεμελιακές για την ασφάλεια του σύγχρονου διαδικτύου και βασίζονται σε δουλειά ετών και εσωτερική έρευνα και ανάπτυξη» πρόσθεσε ο ίδιος.«Λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε το δίκιο μας μέσω της νομικής οδού» κατέληξε ο Τζ. Σαμούν.

Η μήνυση της Intertrust κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, στη Βόρεια Καρολίνα.Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Intertrust καταθέτει μήνυση στην Apple για παραβίαση της πνευματικής της ιδιοκτησίας. Το 2004, η εταιρεία κέρδισε 440 εκατομμύρια δολάρια μετά από συμβιβασμό με την Apple.