20 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση ΟΛΜΕ για το πρόγραμμα των πανελλαδικών



Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, διαμαρτύρεται για το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) (ομάδα Α΄).
Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, οι μαθητές και οι μαθήτριες σε τρεις ειδικότητες (δύο στον τομέα Ηλεκτρονικής και η ειδικότητα Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων) προβλέπεται να εξετασθούν στα μαθήματα ειδικότητάς τους σε δύο συνεχόμενες ημέρες.

Ειδικότερα οι μαθητές στον τομέα Ηλεκτρονικής θα εξεταστούν στις 3-6-2013 στα «Συστήματα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών» και στις 4-6-2013 στις «Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες». Αντίστοιχα, για τον τομέα Τροφίμων θα εξεταστούν στις 5-6-2013 στις «Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων» και στις 6-6-2013 στην «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων».

«Αυτό το γεγονός, είναι μάλλον αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού, που όμως θα έχει επίπτωση στους εξεταζόμενους και δημιουργεί διακρίσεις με όλους τους άλλους υποψηφίους των άλλων ειδικοτήτων που εξετάζονται έχοντας τουλάχιστον μια ημέρα κενό, αναφέρει η ΟΛΜΕ. Προσθέτει δε πως συνιστά αδικία σε βάρος των υποψηφίων αυτών των τομέων καθώς δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να «αποφορτιστούν» από την πρώτη εξέταση και να πραγματοποιήσουν την τελευταία επανάληψη με ηρεμία και χρονική άνεση, ενώ κάποιες από τις σχολές για τις οποίες διαγωνίζονται είναι κοινές και για άλλους τομείς (Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής για τον τομέα Ηλεκτρονικής) για τους οποίους προβλέπεται η ενδιάμεση μέρα.

Η ΟΛΜΕ ζητά να διορθωθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψήφιους σε αυτές τις ειδικότητες, ώστε όλοι και όλες οι υποψήφιοι να εξετάζονται έχοντας τουλάχιστον μια ημέρα κενό ανάμεσα στα μαθήματα ειδικότητας, σημειώνοντας πως το πρόβλημα θα μπορούσε εύκολα να λυθεί με αλλαγή των ημερομηνιών μεταξύ των μαθημάτων «Ηλεκτρονικές επικοινωνίες» και «Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ