14 Μαρτίου 2013

Καθιερώνεται «Εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου»


Την καθιέρωση «Εβδομάδας Διεθνούς Πανεπιστημίου» σε ετήσια βάση, η οποία θα διεξαχθεί, φέτος, το πρώτο πενθήμερο του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγητής, Κώστας Γραμμένος.
Η «Εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του στην περιοχή της Θέρμης και κατά τη διάρκειά της θα εξεταστούν θέματα για την Ελλάδα του μέλλοντος τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο εκπαίδευσης – έρευνας και ανάδειξης ιστορίας της Μαύρης Θάλασσας, την καινοτομία στην ευρωπαϊκή ένωση τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και ανάπτυξη του αστικού χώρου, την ενέργεια, καθώς και την τέχνη το δίκαιο τις επιχειρήσεις, μέσω συζητήσεων, ομιλιών και διαδραστικών σεμιναρίων.

Αναφερόμενος στην πορεία του ιδρύματος, ο κ. Γραμμένος σημείωσε πως το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος που ιδρύθηκε το 2005 και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 με τρία μεταπτυχιακά προγράμματα, τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχει 10 μεταπτυχιακά προγράμματα, στην αγγλική γλώσσα τα περισσότερα διεπιστημονικά και καινοτόμα, στα οποία φοιτούν 353 Έλληνες και αλλοδαποί φοιτητές που προέρχονται από 29 χώρες. Όπως σημείωσε, ο βαθμός ικανοποίησης των αποφοίτων είναι πολύ υψηλός και φτάνει στο 91% κάτι που δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται είναι σοβαρή και πάνω σε αυτήν μπορεί να οικοδομηθεί το μέλλον του πανεπιστημίου.


via