20 Μαρτίου 2013

Τι συμβαίνει μέσα σε ένα μόλις λεπτό στο διαδίκτυο

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν το μέγεθος την ανθρώπινης δραστηριότητας στο διαδίκτυο, κάθε ένα...
λεπτό που περνά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε, ο "κολοσσός" της πληροφορικής, Ιntel, κάθε λεπτό, στέλνονται περισσότερα από 204 εκατομμύρια e-mails, 47.000 εφαρμογές «κατεβάζονται», και στο Amazon.com πραγματοποιούνται αγορές αξίας 60.000 ευρώ!
Επίσης, περίπου 20 εκατομμύρια φωτογραφίες και 6 εκατομμύρια προφίλ κλικάρονται στο Facebook, ενώ ταυτόχρονα, πάνω από 1,3 εκατομμύρια βίντεο παρακολουθούνται στο Youtube. Kαι όλα αυτά, μέσα σε -μόλις- 60 δευτερόλεπτα.
"Η μεταφορά δεδομένων στο ίντερνετ, πλέον, "αγγίζει" ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, καθώς οι πηγές για την πρόσβαση σε αυτό είναι συνέχεια και περισσότερες. Κάποτε, μπορούσε κάποιος να συνδεθεί μόνο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά πλέον, όλα μπορούν να γίνουν και από το smartphone" είναι τα λόγια του επικεφαλή της έρευνας.
Μάλιστα, η αύξηση των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι τόσο ραγδαία, που οι επιστήμονες υπολογίζουν, πως μέχρι το 2015, θα είναι διπλάσιες από τους κατοίκους της γης!
Επίσης
• Κατεβάζονται πάνω 61.000 τραγούδια
• Συνολικά μεταφέρονται πάνω από 640 Gb IP data