14 Μαρτίου 2013

Στο νέο επενδυτικό νομοσχέδιο τα ξενοδοχεία δύο αστέρων


Τα ξενοδοχεία δύο αστέρων προτίθεται να εντάξει η κυβέρνηση στο νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και αναμένεται την Τρίτη να εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, επεξεργάζεται ρύθμιση η οποία θα αίρει τους νομοθετικούς περιορισμούς για την ένταξη των ξενοδοχείων δύο αστέρων στο επενδυτικό νομοσχέδιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά:«Το υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωσε ότι θα υπάρξει νομοτεχνική παρέμβαση ώστε να δοθεί η δυνατότητα επιδότησης και βελτίωσης των ξενοδοχείων δύο αστέρων, που πράγματι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».


Ταυτοχρόνως, ο αρμόδιος υφυπουργός κατέθεσε νομοθετικές τροποποιήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ρύθμιση - ύστερα από σχετική πρόταση βουλευτών της ΝΔ - με την οποία δίδεται η δυνατότητα ενίσχυσης της μετατροπής των κάμπινγκ σε ξενοδοχειακές μονάδες τριών αστέρων.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, με μόνη διαφοροποίηση εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ αλλά και του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου στη ρύθμιση (άρθρο 31) με βάση την οποία εξαιρείται η Ζώνη Η' από το συντελεστή δόμησης στο Λαγονήσι. Όπως όμως εξήγησε ο κ. Μηταράκης, υπάρχει πρόθεση να επανεξετάσει τη ρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών (είναι ο ιδιοκτήτης της γης) να αποφανθεί από αυτής, πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Στη διάταξη αντιτίθενται και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τα οποία τάσσονται και επί της αρχής κατά του νομοθετήματος.

πηγη:ΑΠΕ