19 Μαρτίου 2013

Μειώνονται τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Σε μείωση έως και 5,55% των τιμολογίων νερού για το σύνολο των 2,1 εκατ. οικιακών και βιομηχανικών συνδρομητών της προχωρά η ΕΥΔΑΠ.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η ΕΥΔΑΠ καθιερώνει παράλληλα νέο τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων από αφανείς διαρροές νερού, ώστε να προκύψει ένα “ξεφούσκωμα” των υπέρογκων λογαριασμών που επιβαρύνουν πάνω από 100.000 συνδρομητές το χρόνο.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις με τη συμμετοχή για τελευταία φορά του Στέλιου Σταυρίδη στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέλιος Σταυρίδης, τη Τετάρτη περνά από διαδικασία ακρόασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και εν συνεχεία, αφού παραδώσει τη θέση του στον Αντώνη Βαρθολομαίο, μετακομίζει στην κορυφή της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφέρεται πως ο κ. Σταυρίδης είχε προαναγγείλει τις μειώσεις τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ από τον Ιανουάριο.

Τα νέα τιμολόγια προγραμματίζεται να εγκριθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Γ. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη και Ε. Λιβιεράτου εντός του Μαρτίου ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ισχύσει μεσοσταθμική μείωση της τάξης περίπου του 4%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 5,55% θα εφαρμοστεί στην πρώτη κατηγορία κατανάλωσης επηρεάζοντας ευνοϊκά τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά