15 Μαρτίου 2013

Τούρτα μπισκότου με κρέμα σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ

400 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρεμα βανίλια(400 γρ.)
100 γρ. μαργαρίνη
1/2 κ.γλυκού κανέλα
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κουτί (όχι φακελάκι) ανθος αραβοσίτου βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα μαύρη σε κομματάκια

Παίρνουμε 350 γρ. μπισκότα,τα θρυμματίζουμε με τα χέρια σε ένα μπολ.
Λιώνουμε την μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα μαζί με την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο,24 εκ. και πιέζουμε καλά να είναι ομοιόμορφα παντού.
Αφαιρούμε 3 κ.σούπας από το άνθος αραβοσίτου (δεν θα το χρησιμοποιήσουμε αυτό)και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτουμε το γάλα,ανακατεύουμε να λιώσει το άνθος αραβοσίτου και τοποθετούμε στο μάτι,σε δυνατή φωτιά, να δέσει η κρέμα,ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν κάνει φουσκάλες αποσύρουμε,ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε-πάλι!- να αναμιχθούν καλά.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Παίρνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα που κρατήσαμε,τα ανοίγουμε στη μέση και τα τοποθετούμε περιμετρικά, στολίζοντας την επιφάνεια της τούρτας.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε αφαιρώντας τη στεφάνη και τοποθετώντας σε πιατέλα
Γαρνίρουμε με διάφορα σιρόπια από πάνω.

Αν έχετε περισσεύματα από κέικ,κουλούρια,ή άλλα μπισκότα,μπορείτα να τα τρίψετε και να γαρνίρετε την επιφάνεια, όπως έκανα εγώ.
Καλοδεχούμενα επίσης και τα χοντροτιμμένα καβουρντισμένα φουντούκια


 cookthebook.blogspot.gr/