13 Μαρτίου 2013

Δραματική έκκληση εκπαιδευτικού για τον υποσιτισμό των παιδιών



«Ένα σκελετωμένο, μικρό παιδί, ηλικίας 6 χρόνων, μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο σχολείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα. Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται».

Αυτή την τραγική εικόνα, περιγράφει σε επιστολή της η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Γόμφων Τρικάλων Αικατερίνη Νικολαΐδου, ζητώντας την παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών αλλά και την ενεργοποίηση όλων των φορέων της περιοχής.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείο αναφέρεται στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες «με την οικονομική πτώχευση και την κρίση της πατρίδας μας» ενώ αναφέρεται λεπτομερώς και στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Η διευθύντρια μάλιστα προτείνει σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση των τραγικών περιστατικών, μεταξύ των οποίων είναι η προσεκτική και με εχεμύθεια συγκέντρωση στοιχείων από τους εκπαιδευτικούς για όλα τα παιδιά που υποφέρουν από την πείνα και στην συνέχεια να αναληφθούν πρωτοβουλίες τροφοδότησής τους σε συνεργασία με εμπορικούς συλλόγους, την Εκκλησία και άλλους φορείς.

«Όλοι μαζί όμως, οργανωμένα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πετυχημένο και αποτελεσματικό δίκτυο παροχής, φροντίδας και συναισθηματικής στήριξης αυτών των παιδιών», σημειώνει χαρακτηριστικά η διευθύντρια.