13 Μαρτίου 2013

Βρετανία: Σχέδιο για κατασκευή πλωτού χωριού στον ποταμό Τάμεση


Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε σήμερα το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κατασκευής ενός πλωτού χωριού πάνω στον ποταμό Τάμεση, στα πλαίσια της φιλόδοξης προσπάθειας της βρετανικής πρωτεύουσας να αναβαθμίσει και να... αναζωογονήσει τις εγκαταλελειμμένες παρόχθιες περιοχές στο ανατολικό της τμήμα έπειτα από τη λήξη των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σχέδιο, το οποίο άρχισε να δρομολογείται με τον διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση ενός επενδυτή, προβλέπει τη μετατροπή 14 στρεμμάτων υδάτινης περιοχής στο Ρόγιαλ Βικτόρια Ντοκς, στο ανατολικό οικονομικό προάστιο Λόντονς Κανάρι Γουάρφ, με την κατασκευή πλωτών κατοικιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων και μπαρ.

«Έχει τη δυναμική να μετατραπεί σε ένα από τα πιο επίζηλα μέρη στην πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα θα δώσει νέα πνοή στο υδάτινο μέτωπο του Λονδίνου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Τζόνσον. Η επίσημη διαδικασία θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Η Ρόγιαλ Βικτόρια Ντοκς είναι μία από τις αποβάθρες στο ανατολικό Λονδίνο που χρήζει της μεγαλύτερης παρέμβασης για αναβάθμιση, στα πλαίσια των οικιστικών σχεδίων για να αντιμετωπισθεί η έλλειψη στέγης στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το πλωτό χωριό θα συνδέεται με άλλα μέρη της πρωτεύουσας με το αστικό σιδηροδρομικό δίκτυο Crossrail και με τρόλεϊ, προστίθεται στην ανακοίνωση του προέδρου.

Πάνω από 200 εκτάρια εγκαταλελειμμένης και μολυσμένης έκτασης στα ανατολικά προάστια του Λονδίνου ήδη έχουν αποκατασταθεί για την κατασκευή σταδίων και καταλυμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και η περιοχή μετατράπηκε μετά το τέλος τους σε οικιστικές μονάδες και ένα πάρκο.
e-typos.com