13 Μαρτίου 2013

PayPal: ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα

Ευκαιρίες βλέπει στην Ελλάδα το PayPal, μία από τις γνωστές –αν όχι η πιο δημοφιλής- πλατφόρμες για την εύκολη διεκπεραίωση συναλλαγών μέσω Internet, και έχει στρέψει το βλέμμα του προς την Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει ο Demian Perillat, διευθυντής του PayPal για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον οποίο τώρα είναι το κατάλληλο timing. «Οι online συναλλαγές αυξάνονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό και υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνει το στέλεχος του PayPal, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο της Boussias Communications και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του.

Ο κ. Perillat απέφυγε να αναφερθεί σε αριθμούς χρηστών του PayPal στην Ελλάδα αλλά και σε ποσοστό διείσδυσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. «Δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά οι χρήστες αυξάνονται τα τελευταία χρόνια σε διψήφια ποσοστά» επεσήμανε.

Η επίσκεψη του κ. Perillat συνδυάστηκε με επαφές με εταιρείες που λειτουργούν μεγάλα online καταστήματα στην Ελλάδα, όπως και με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και τράπεζες. «Αυτή τη στιγμή το PayPal έχει ένα διψήφιο ποσοστό χρήσης όσον αφορά τις διασυνοριακές online συναλλαγές που κάνουν οι Έλληνες. Στα πλάνα μας, όμως, για το άμεσο μέλλον είναι να είμαστε μεταξύ των επιλογών πληρωμών που έχουν τα μεγάλα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα» επισημαίνει το στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική του eBay, του μεγαλύτερου site δημοπρασιών στο Διαδίκτυο.

Όσον αφορά τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Perillat σημειώνει ότι το PayPal θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική ανανέωση του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά. Οι σχετικές συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με αρκετές ελληνικές τράπεζες, όπου, σύμφωνα με το στέλεχος της PayPal, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας.

Νέες υπηρεσίες

Το PayPal είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Ο χρήστης δίνει μία φορά τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που θέλει να χρησιμοποιεί στις online συναλλαγές και όποτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής μέσω του PayPal, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να συνδεθεί με την υπηρεσία. Η ευκολία και το αρκετά υψηλό επίπεδο ασφάλειας είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120 εκατ. χρήστες παγκοσμίως.

Τώρα, το PayPal έχει αρχίσει να επεκτείνεται και πέραν των online συναλλαγών που γίνονται από έναν υπολογιστή. Ήδη υπάρχουν οι απαραίτητες εφαρμογές για smartphones, ενώ στο εξωτερικό έχουν κάνει την εμφάνιση τους περιπτώσεις όπου ο καταναλωτής μπορεί να πληρώνει μέσω PayPal ακόμη και σε ένα φυσικό κατάστημα. Επίσης, έχει κάνει την εμφάνιση του και ένα φορητό τερματικό διεκπεραίωσης συναλλαγών σε κατάστημα (mobile POS), καθώς ο χώρος των smartphones είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ την εταιρεία και ο κ. Perillat δεν κρύβει ότι θα ήθελε να δει τέτοιες εφαρμογές να υλοποιούνται σύντομα και στην Ελλάδα. «Είναι ένας από τους στόχους μας που έχουμε θέσει για φέτος» σημειώνει το στέλεχος του PayPal.



deasy.gr