ΥΛΙΚΑ
½ φλιτζάνι του τσαγιού φουντούκια ή αμύγδαλα ανάλατα. Ελαφρώς ψημένα στο φούρνο, χονδροκομμένα στο πολυμίξερ
1 και ¾ φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζανιού του τσαγιού σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη λευκή ή καστανή κρυσταλλική
1 κουταλιά του γλυκού (κοφτό) μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλιάς του γλυκού (κοφτό) μαγειρική σόδα
¼ κουταλιάς του γλυκού (κοφτό) αλάτι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κομμάτια (ή σταγόνες) μαύρης σοκολάτας
2 αβγά
½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο ή μαλακή φυτική μαργαρίνη
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και αλευρώνουμε (ή ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου) δύο μακρόστενες φόρμες 20x7 εκ., ή τη μεγάλη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Στο μίξερ ρίχνουμε τις μπανάνες, το λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ, τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται πού χτύπημα, για να μη μαυρισουν οι μπανάνες. Προσθέτουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα το μείγμα του αλευριού και τέλος τη σοκολάτα. Αδειάζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει ελαφρά και το απολαμβάνουμε χλιαρό ή κρύο.
by i-Pink

