Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος και μερικές ολόκληρες (αναποφλοίωτες)
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια
1 πράσινη πιπεριά
250 γρ. τυρί φέτα
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Αφού βράσουμε και καθαρίσουμε τις γαρίδες (υπάρχουν και ετοιμες καθαρισμένες σε μορφή κατεψυγμένου) τις κρατάμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Ζεσταίνουμε σ' ενα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και αμέσως τα ντοματάκια λιωμένα με το χέρι.
Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βραζουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψάκι και στρώνουμε από πάνω με θρυμματισμένο το τυρί φέτα και μερικές γαριδες το κεφάλι ή ολόκληρες (αναποφλοίωτες) σαν στολίδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ροδίσει λίγο το τυρί και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος και μερικές ολόκληρες (αναποφλοίωτες)
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια
1 πράσινη πιπεριά
250 γρ. τυρί φέτα
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Αφού βράσουμε και καθαρίσουμε τις γαρίδες (υπάρχουν και ετοιμες καθαρισμένες σε μορφή κατεψυγμένου) τις κρατάμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Ζεσταίνουμε σ' ενα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και αμέσως τα ντοματάκια λιωμένα με το χέρι.
Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βραζουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψάκι και στρώνουμε από πάνω με θρυμματισμένο το τυρί φέτα και μερικές γαριδες το κεφάλι ή ολόκληρες (αναποφλοίωτες) σαν στολίδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ροδίσει λίγο το τυρί και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι


