15 Μαρτίου 2012

ΧΟΥΜΟΥΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ

Υλικά

-250γρ. ξερά ρεβίθια (ωμά), βρασμένα και ξεφλουδισμένα
-1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
-1/4 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-1/2 κουταλάκι κοπανισμένο κύμινο
-1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
-Λίγο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
-1 κουταλάκι αλάτι
-1/4 φλιτζανιού νερό
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


Εκτέλεση
Περνάμε τα βρασμένα ρεβύθια από τον μύλο των λαχανικών, προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό από το βράσιμό τους, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό.
Δουλεύουμε το μίγμα με το σύρμα των αυγών μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε αργά λίγο λίγο νερό. Το μείγμα πρέπει να έχει την όψη αλοιφής.
Τελευταίο προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Το χούμους παίρνει πολύ πιο ωραία γεύση, αν φυλαχτεί στο ψυγείο λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε το χούμους με ωμό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού