20 Νοεμβρίου 2012

Πειθαρχικό σε δυο εισαγγελείς γιατί εξέφρασαν έντονα αντιμνημονιακές θέσεις

Οι «δυναμικές» αντιμνημονιακές απόψεις που εξέφρασαν στο διαδίκτυο δυο εισαγγελείς, με βολές κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας «οι σοφοί του οποίου επικύρωσαν τα μνημόνια»  και κατά της «κυβέρνησης "δωσίλογων" που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» τους φέρνουν ενώπιον  πειθαρχικών διώξεων.

Πρόκειται για τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, ο οποίος φέρεται να ανήρτησε στο διαδίκτυο τη σχετική επιστολή, την οποία φέρεται να επικρότησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι δικαστικοί στα νέα μέτρα.

Η επιστολή, η οποία αν δεν έφερε συγκεκριμένη υπογραφή θα μπορούσε να υπογράφεται από οποιονδήποτε πολίτη που πλήττεται από τα μέτρα, προκάλεσε την αντίδραση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο οποίος διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τους, που θα διενεργήσουν οι εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων, αντίστοιχα.

Επίσης με έγγραφο του προς τη Βουλή (!!!) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερώνει για την έρευνα και ζητεί να πληροφορηθεί αν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί με βάση τον εσωτερικό κανονισμό του σε βάρος τους αν θεωρεί πώς οι απόψεις τους προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή. 

Αυτό που θα ερευνηθεί είναι αν οι απόψεις των δυο λειτουργών της δικαιοσύνης συνιστούν «αναξιοπρεπή συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή». Η ποινή για τις πειθαρχικές διαδικασίες μπορεί να είναι από απλή επίπληξη έως απόλυση!


εισαγγελέας στήνει στο δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!Τα λέει όλα σε μία επιστολή – καταπέλτη...