30 Νοεμβρίου 2012

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Οι ανταλλαγές βιβλίων βρήκαν τη θέση τους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ανταλλαγή σημαίνει προσφορά και συνεργασία. Σημαίνει τρόπος να μοιράσεις έγνοια και αγάπη. Εν προκειμένω και τρόπος για να μοιραστείς την αγάπη σου για τα βιβλία. Περί της νέας «Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ο λόγος. Στην οποία όποιος θέλει μπορεί να έχει πρόσβαση 24 ώρες το 24αωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Τι ακριβώς είναι; «Μια καινοτόμα ιδέα και πρωτοβουλία των αρχιτεκτόνων Ειρήνης- Αιμιλίας Ιωαννίδου και Ελευθέριου Αμπατζή, που εφαρμόστηκε με μεγάλη ανταπόκριση στο Δήμο Κηφισιάς. Στόχος είναι να καθιερωθεί η Βιβλιοθήκη της Στέγης ως θεσμός και παράλληλα, τα βιβλία μας να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο». Έτσι, «οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν, εντελώς δωρεάν. Κάποιος μπορεί να φέρει ένα βιβλίο χωρίς την υποχρέωση να πάρει κάποιο άλλο και το αντίστροφο. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η επιστροφή των βιβλίων. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει αφήνοντας τα βιβλία του είναι να κολλήσει στη ράχη τους τα ειδικά αυτοκόλλητα “swap-it/ αντάλλαξέ το” που θα βρει στα ράφια της βιβλιοθήκης». Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή διάθεση των αναγνωστών να μοιραστούν τα παλιά βιβλία τους και να ανακαλύψουν νέα.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr, www.vivliothiki.org , press@sgt.gr. Την πρωτότυπη βιβλιοθήκη θα τη βρείτε μπροστά ακριβώς από το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Συγγρού 107 – 109.