30 Νοεμβρίου 2012

Επανέρχονται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου??

Ο σχεδιασμός λειτουργικών προγραμμάτων που θα αναχαιτίσουν την ανεργία τέθηκε  στο επίκεντρο του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Στην «ατζέντα» της συζήτησης, πέρα από την οριστικοποίηση των παραμέτρων των νέων προγραμμάτων για την απασχόληση των νέων, τέθηκαν επί τάπητος μέτρα και πρωτοβουλίες που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας, την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και προτάσεις για τη θεσμική οργάνωση μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ, για την οποία προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα το Υπουργείο εργασίας θα καταθέσει μέσα στον Δεκέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αναφέρει την σύσταση ειδικού λογαριασμού στον ΟΑΕΔ στον οποίο θα πηγαίνει η εισφορά 1,3% των εργαζομένων και θα χορηγούνται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση των παροχών αυτών.