22 Νοεμβρίου 2012

Οι νέες εφαρμογές που έρχονται στο Taxisnet

 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες  θα παρέχει το Taxisnet, με τελικό στόχο την εξάλειψη της φυσικής παρουσίας των φορολογουμένων στις ΔΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για αυτοματοποίηση των φορολογικών συναλλαγών μέσω του Taxisnet, ώστε να μειωθεί περαιτέρω και τελικώς να εξαλειφθεί η ανάγκη φυσικής παρουσίας των φορολογουμένων στις ΔΟΥ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΓΓΠΣ, Γιώργος Λασκαρίδης, μιλώντας στο 4ο φορολογικό συνέδριο «Thessaloniki Tax Forum».

Όπως είπε ο κ.Λασκαρίδης, μετά τις εφαρμογές για τα τέλη κυκλοφορίας και τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ο σχεδιασμός της ΓΓΠΣ προβλέπει πως μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν προς τους πολίτες ηλεκτρονικές εφαρμογές για τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων οφειλών, καθώς και του φόρου εισοδήματος, μέσω καρτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο ίδιος, μέσα στο 2013 θα γίνει δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων, η οποία, όπως είπε, θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των ΔΟΥ και τη μείωση της γραφειοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μόνο το 2011 κατατέθηκαν στις εφορίες 600.000 μισθωτήρια με τη μορφή εγγράφου.

Παράλληλα, την άνοιξη του 2013 θα είναι δυνατή, ως προς το σκέλος του  ΙΚΑ, η δυνατότητα κοινής υποβολής-πληρωμής δηλώσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Άλλες εφαρμογές που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, είναι, σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η δυνατότητα για μαζική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων από τους φοροτεχνικούς, η πληρωμή ηλεκτρονικών παραβόλων μέσω των τραπεζών και η αποϋλοποίηση της φορολογικής σήμανσης

forologikanea


Advertisement