20 Μαρτίου 2013

Οι «ταμπλέτες» με Android ξεπερνούν σταδιακά τα iPadΤα iPad θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, αλλ' όχι όσο οι συσκευές με Android © Android.com
Οι υπολογιστές - ταμπλέτες, που «τρέχουν» λογισμικό Android της Google, καταγράφουν φέτος περισσότερες πωλήσεις από τα iPad της Apple, σύμφωνα με έρευνα της International Data Corporation, εταιρείας ερευνών εξειδικευμένης σε θέματα τεχνολογίας.
Οι «ταμπλέτες» με λογισμικό Android διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και το κόστος απόκτησής τους, σε σύγκριση με τα iPad, είναι σαφώς μικρότερο, αναφέρεται στην έρευνα. Οι πωλήσεις των iPad θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, αλλά η άνοδος του Android θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Την ίδια ώρα, στον τομέα των «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας, η Samsung κατόρθωσε, με την κυκλοφορία του Galaxy S3, να «εκθρονίσει» το iPhone 4S της Apple από την κορυφή των πωλήσεων, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι, που η μετοχή της Apple έχασε περίπου το ένα τρίτο της αξίας της, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και η τιμή της έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.