12 Μαρτίου 2013

Προτάσεις για να διακοσμήστε τους μικρούς χώρους





Διαμορφώστε πρακτικά και με στυλ το σπίτι σας, όσο μικρό κι αν είναι, και εξοικονομήστε χώρο...
- Kρύψτε το μπάνιο μας πίσω από το κρεβάτι, υψώνοντας ένα τοίχο από γυψοσανίδα όπου θα το κρύβει. Μπορείτε επίσης στον τοίχο αυτό να δημιουργήσετε ράφια και αποθηκευτικούς χώρους.
- Κουζίνα και τραπεζαρία 2 σε 1. Με τη βοήθεια μιας νησίδας ή ενός πάγκου και την τοποθέτηση ψηλών σκαμπό, δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε το χώρο που τρώτε με αυτόν που μαγειρεύετε.
Extra tip: τοποθετήστε μια αναδιπλούμενη επιφάνεια που θα σας βοηθήσει να επιμηκύνετε το τραπέζι σας όποτε χρειαστεί.
 - Εάν οι κολώνες και οι εσοχές των τοίχων σας δημιουργούν κενό άρα αναξιοποίητο χώρο, τότε αυτός, είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει ένα χτιστό καναπέ που θα ενταχθεί κατάλληλα το χώρο.
- Τα πιο εργονομικά έπιπλα, γι αυτές τις περιπτώσεις, είναι τα σπαστά τραπέζια, οι αναδιπλούμενες καρέκλες και τα μικρά σκαμπό και πουφ που ταιριάζουν παντού και μεταφέρονται εύκολα.
- Το διαχωριστικό, η λύση που ταιριάζει παντού και πάντα, σας βοηθάει να κερδίσετε χώρο κρύβοντας από πίσω του πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται ακόμα και ολόκληρα δωμάτια.
- Επίσης έχετε πολλές επιλογές για να το δημιουργήσετε όπως με ένα πάνελ, μια κουρτίνα ή ένα παραβάν.
- Μερικά tips που θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος, είναι να χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμους τόνους στους τοίχους και να τοποθετείτε μεγάλους καθρέπτες που θα δίνουν την ψευδαίσθηση πως ο χώρος που αντικατοπτρίζεται, είναι μεγαλύτερος.
 - Σωτήρια λύση, αποτελεί αυτή του παταριού, το οποίο συνήθως φιλοξενεί το χώρο του υπνοδωματίου και είναι από τις ιδανικότερες λύσεις εξοικονόμησης χώρου. 
Εκεί, μπορείτε επίσης, να φτιάξετε και τους πιο προσωπικούς χώρους, όπου σας αρέσει να εργάζεστε, ή χαλαρώνετε και να μένετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, όπως ένα μικρό καθιστικό ή το γραφείο σας. 
Πηγή :  mylady