22 Μαρτίου 2013

Φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός γίνεται η «φωνή» των νέων

Η φωνή των φοιτητών ακούγεται δυνατά, ακούγεται παντού! Το σχέδιο «Αθηνά», που σύμφωνα με μεγάλο αριθμό πολιτών, γονατίζει την ελληνική οικογένεια, προκαλεί τους Έλληνες φοιτητές να βρουν ποικίλους τρόπους προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να αντισταθούν στο άδικο μέτρο που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή τους.

Σύμφωνα με το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το σχέδιο «Αθηνά» γεωγραφικά περιλαμβάνει 405 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έναντι 534 που υπήρχαν πριν από την εφαρμογή του.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των σχολών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129 και πέντε ιδρύματα ενώ σε μεταβατικότητα -δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013- τίθενται 26 τμήματα.

Πρόκειται για:

τα τμήματα Μηχανολογίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Καβάλας
το τμήμα Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών
τα τμήματα Τεχνολογίας Αλιείας, Εμπορίας Διαφήμισης και Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
το τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου
τα τμήματα Πληροφορικής & ΜΜΕ, Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Κοινωνικής Εργασίας και Οπτικής & Οπτομετρίας του ΤΕΙ Πάτρας
του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας
τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Εμπορίας Διαφήμισης του ΤΕΙ Λαμίας
τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Αυτοματισμού του ΤΕΙ Χαλκίδας
τα τμήματα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής της ΑΣΠΑΙΤΕ
τα τμήματα Τοπογραφίας και Εμποριας Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας
το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας και
τα τμήματα Εμπορίας Διαφήμισης και Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο μεγαλύτερος νόμιμος φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός στη χώρα δίνει βήμα στους φοιτητές και αυτή την Κυριακή 16:00 με 18:00 διοργανώνει ένα δίωρο live πρόγραμμα, στο οποίο θα φιλοξενήσει τις απόψεις όσων παιδιών θέλουν να μιλήσουν και να εκφράσουν τους κάθε είδους προβληματισμούς τους πάνω στο ζήτημα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε διάφορους συνδέσμους στους οποίους το κάθε τμήμα μαζεύει υπογραφές κατά του νομοσχεδίου και να βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή (επίσης όποιος επιθυμεί να συμπληρώσει κάποιο σύνδεσμο στέλνει E-Mail στο info@dit-radio.gr ώστε να συμπληρωθεί στη λίστα):

Ξένες Γλώσσες
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Λάρισας
Τμήμα Ψυχολογίας
Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης
Department of Balkan, Slavic and Oriental Studies, University of Macedonia
Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας
Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων ΤΕΙ Αθήνας
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων ΑΤΕΙΘ
Τμήμα Ηλεκτρονικής, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσ/νίκης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης
Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Αθήνας
Τμήμα Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας
Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας

Ο  D.I.T. Radio δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2009 από τον Κωνσταντίνο Σοκολάκη, φοιτητή του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και λειτουργούσε σε δοκιμαστική φάση μέχρι τον Αύγουστο. H νόμιμη λειτουργία ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου με μια πλειάδα φοιτητών όχι μόνο από το ίδιο τμήμα. Το όνομα αυτού όπως φαίνεται προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος της σχολής (Department of Informatics & Telecommunications).
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας σταθμός για φοιτητές που θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και την δημιουργικότητά τους παίζοντας το είδος μουσικής που επιθυμούν.

To σλόγκαν του σταθμού, music bytes for all, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι υπάρχει μια πλούσια γκάμα μουσικών ειδών από βαριά λαϊκά μέχρι Heavy Metal, R’n’B & HipHop, Jazz κ.ά.