20 Μαρτίου 2013

Ο... Έλληνας Πάμπλο Γκαρσία

Η απομόνωση στο Τρίλοφο, τα θρυλικά μπάρμπεκιου, ο διπλός ελληνικός καφές, η λατρεία του για το κρητικό λάδι και το θερμός με το μάτε. Το Contra.gr αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του Πάμπλο Γκαρσία στην Ελλάδα.

Η σχέση του Πάμπλο Γκαρσία με τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ δεν είναι μία συνηθισμένη σχέση. Εδράζεται στο συναίσθημα του Ουρογουανού μέσου για την πόλη και την ομάδα, τις συνήθειες που έχει υιοθετήσει αλλά και στη λατρεία της οικογένειάς του για την Ελλάδα.
Οταν ο αγαπημένος Πάμπλο των οπαδών του ΠΑΟΚ ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008 ουδέποτε φανταζόταν ότι η Θεσσαλονίκη θα γινόταν το λιμάνι του. Και όμως συνέβη. Η σχέση του πλέον με την πόλη αλλά και γενικότερα τη χώρα είναι πλέον τόσο δυνατή ώστε ο παίκτης να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν!
Ο Γκαρσία ήρθε στην Ελλάδα με το μεγάλο του γιο να είναι 9 χρονών, την κόρη του 5 και το μικρό του γιο νεογέννητο. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του γράφτηκαν άμεσα σε αγγλόφωνο σχολείο της Θεσσαλονίκης και άρχισαν να έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα της πόλης. 
Και τα τρία παιδιά του, όπως η γυναίκα του, έχουν συνδεθεί στενά με τη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες φιλίες των παιδιών του έγιναν με ελληνόπουλα ή παιδιά ξένων υπηκόων που ζουν στην Θεσσαλονίκη και η ενδεχόμενη φυγή τους από την Ελλάδα τους έχει στενοχωρήσει ιδιαίτερα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύζυγο του παίκτη. Παντρεμένοι οι δυο τους από τα 20 χρόνια τους έχουν μοιραστεί όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του Γκαρσία. Πουθενά η ίδια δεν αισθάνθηκε όπως στη Θεσσαλονίκη.

Η απομόνωση στο Τρίλοφο και τα θρυλικά μπάρμπεκιου

Από την αρχή της θητείας του στον ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία διαμένει μόνιμα στο Τρίλοφο, χωριό 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος επέλεξε την τοποθεσία, ο ίδιος και το σπίτι. Το οίκημα βρίσκεται σε εντελώς απομονωμένο σημείο του έτσι και αλλιώς μικρού τόπου.
Ο Γκαρσία λατρεύει την σπιτική ζωή. Η καλύτερη διασκέδαση για τον ίδιο είναι να ψήνει κρέας στα θρυλικά του μπάρμπεκιου που οργάνωνε στην αυλή του σπιτιού του παρέα με τους λίγους αλλά καλούς φίλους του. Οι εκπρόσωποί του Δημήτρης Καγιόγλου και Διονύσης Γιαννόπουλος είναι οι άνθρωποι που συνδέονται πιο στενά μαζί του στη Θεσσαλονίκη και αυτοί που ακούν τους πιο βαθείς προβληματισμούς του.

Καλή παρέα και σε οικογενειακό επίπεδο ο Γκαρσία κάνει και με τον Λίνο από τότε που ο τελευταίος έγινε παίκτης του ΠΑΟΚ. Είχε επίσης καλές σχέσεις με τον Μπιζέρα αλλά και με τον Κοντρέρας με τον οποίο έβγαιναν συχνά-πυκνά για καφέ. Με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του οι σχέσεις ήταν επαγγελματικές αλλά και ξεκάθαρες.

Η λατρεία του για το κρητικό λάδι και το θερμός με το μάτε

Στο διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας, ο Πάμπλο Γκαρσία υιοθέτησε δύο εξαιρετικές ελληνικές συνήθειες. Ανακάλυψε τις ευεργετικές,για τη συνολική ευεξία του οργανισμού, ιδιότητες της χρήσης του κρητικού ελαιόλαδου το οποίο προμηθεύεται ανελλιπώς κάθε χρόνο και σε μεγάλες ποσότητες.
Επίσης έχει λατρέψει τον ελληνικό καφέ τον οποίο καταναλώνει μανιωδώς. Η συνηθισμένη παραγγελία του στις λίγες φορές που βγαίνει από το σπίτι του είναι διπλός ελληνικός.
Φυσικά όμως δεν ξεχνά και τις συνήθειες της πατρίδας του. Το θερμός με το μάτε το κουβαλά πάντα μαζί του για να κρατά ζεστό το νερό. Μάλιστα πάνω στο θερμός αναγράφεται το σύνθημα "ελευθερία ή θάνατος".

Αγαπά επίσης και τα τατουάζ. Εχει πάρα πολλά αλλά αυτό που αναμφίβολα ξεχωρίζει είναι η φράση "επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς" δόγμα που έχει κάνει σημαία στη ζωή του ο Γκαρσία. Αυτό άλλωστε θα επιχειρήσει να κάνει και τώρα. Να σηκωθεί και να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.


Garcia stin Toumpa από olaPAOK