15 Μαρτίου 2013

Code Year: Δωρεάν online μαθήματα προγραμματισμού

Αν η λίστα των στόχων σας για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει την εκμάθηση προγραμματισμού, σας έχουμε καλά νέα. Μία νέα εταιρεία ονόματι Codecademy παρέχει online διαδραστικά μαθήματα προγραμματισμού και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Μέχρι στιγμής, το project (Code Year) έχει τεράστια απήχηση με περισσότερες από 125.000 εγγραφές μέσα στις πρώτες 4 ημέρες!

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στη λίστα προκειμένου να λαμβάνουν νέα μαθήματα κάθε εβδομάδα. (Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη πρόσβαση στα μαθήματα αυτά και τα email λειτουργούν απλά ως γνώμονας.)

Αρχικά, όλοι ξεκινούν από την εκμάθηση JavaScript και στην πορεία επεκτείνονται σε άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Η διδασκαλία είναι όσο το δυνατόν απλούστερη και διαδραστική προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Τέλος, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την πρόοδο τους.

Για τις ανάγκες του project, η Codecademy δούλεψε με ειδικούς συνεργάτες όπως οι Y Combinator, TechStars, HackNY και Girl Develop IT. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας Zach Sims:


“Στόχος μας είναι το 2012 όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου να στραφούν προς την εκμάθηση προγραμματισμού”

Αν θέλετε κι εσείς να ξεκινήσετε δωρεάν online μαθήματα προγραμματισμού, μπορείτε να γραφτείτε από εδώ.