3 Απριλίου 2013

πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 03/04/2013


Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ αντίθετα στα βόρεια τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16, από 7 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Αστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.meteo.gr