Συνενώνονται οι δικογραφίες των υποκλοπων και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις, κατά τις ανακριτικές αρχές, ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται.
Οι ανακριτικές αρχές έχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υποκλοπές δεν σταμάτησαν το 2005 όταν και αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό, αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007 όταν και διεξαγόταν ακόμα έρευνα για την υπόθεση.
Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν πως για το έργο αυτό επιστρατεύθηκαν πλέον άλλες εταιρίες (όχι τηλεφωνικές) οι οποίες ουσιαστικά ήταν βιτρίνες και «έπαιξαν σκοτεινό ρόλο». Αυτό φέρεται να πιστοποιείται και από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων από την ανάκριση. Στο πλαίσιο της έρευνας επίσης εντοπίστηκε εμπλοκή μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε το 2007.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η κατασκοπεία συνεχιζόταν κανονικά». Αυτό φέρεται να προκύπτει από μαρτυρίες πολιτικών προσώπων ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας, από διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων αλλά και άλλες ανακριτικές ενέργειες.
Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εκκρεμεί μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου και αφορά στις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων, κ.ά, το διάστημα 2004 – 2005, την περίοδο δηλαδή που η χώρα βρίσκονταν στο διεθνές προσκήνιο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όσον αφορά τις καταγγελίες για «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών μετά την ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τα αδικήματα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος και αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα.
real.gr