1 Απριλίου 2013

Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα



Υλικά...
220 gr ψιλοκομμένη κουβερτούρα

250 gr βούτυρο

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κακάο

1 κ.γ σόδα μαγειρικής

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ βανίλια (υγρή)

1/4 κ.γ αλάτι

1 φλ. γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
750 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 συσκευασία Double OREO
1 συσκευασία Mini OREO

ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα ή 170ο C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ. και στρώνουμε με αντ/κό χαρτί. Σε μπεν μαρί λιώνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ένα- ένα ρίχνουμε τ αυγά κι ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει καλά, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα δυο. Ενώνουμε ανακατεύοντας καλά την σαντιγί με τα τριμμένα OREO. Βάζουμε το παντεσπάνι για βάση, τοποθετούμε την κρέμα από τα Double OREO και απλώνουμε από πάνω το μείγμα από σαντιγί και OREO. Συνεχίζουμε κάνοντας την ίδια διαδικασία και στο τέλος καλύπτουμε εξωτερικά με το μείγμα κρέμας. Τέλος, στολίζουμε στην κορυφή της τούρτας με OREO.