Τι χρειαζόμαστε:
* 5-6 Μήλα ανάλογα το μέγεθος
* Αρκετή κανέλα
* 3/4 ποτήρι ζάχαρη
* 150 γρ βούτυρο φυτικό
* 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
* λίγο κονιάκ
Για το παντεσπάνι
* 4 αυγά χωρισμένα
* 1 ποτήρι αλεύρι
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 10 γρ μπέικιν πάουντερ
εκτέλεση :
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια εσωτερικά δίχως να κόψουμε στη μέση τα μήλα. ΄Επειτα κόβουμε σε φέτες.
(Οι φέτες των μήλων θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 1 εκ. για να μην λιώσουν στο ψήσιμο.)
-Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι.
-Βουτάμε τις φέτες στο χυμό λεμονιού και βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35 περίπου.
-Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού που περίσεψε.
-Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κοματάκια τα βάζουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180c για μισή ώρα περίπου.
-Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με τα αυγά και τέλος ενώνουμε με την μαρέγκα.
-Τα μήλα έχουν ψηθεί όταν μπορούμε εύκολα να τα τρηπήσουμε με ένα πηρούνι.
-Ρίχνουμε το υλικό μας πάνω από τα ψημένα μήλα.
-Ψήνουμε για περίπου 25΄ (Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).
-Όταν το γλυκό μας κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
γράφει η nantia ps
* 5-6 Μήλα ανάλογα το μέγεθος
* Αρκετή κανέλα
* 3/4 ποτήρι ζάχαρη
* 150 γρ βούτυρο φυτικό
* 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
* λίγο κονιάκ
Για το παντεσπάνι
* 4 αυγά χωρισμένα
* 1 ποτήρι αλεύρι
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 10 γρ μπέικιν πάουντερ
εκτέλεση :
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια εσωτερικά δίχως να κόψουμε στη μέση τα μήλα. ΄Επειτα κόβουμε σε φέτες.
(Οι φέτες των μήλων θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 1 εκ. για να μην λιώσουν στο ψήσιμο.)
-Βουτάμε τις φέτες στο χυμό λεμονιού και βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35 περίπου.
-Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού που περίσεψε.
-Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κοματάκια τα βάζουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180c για μισή ώρα περίπου.
-Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με τα αυγά και τέλος ενώνουμε με την μαρέγκα.
-Τα μήλα έχουν ψηθεί όταν μπορούμε εύκολα να τα τρηπήσουμε με ένα πηρούνι.
-Ρίχνουμε το υλικό μας πάνω από τα ψημένα μήλα.
-Ψήνουμε για περίπου 25΄ (Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).
-Όταν το γλυκό μας κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
γράφει η nantia ps











