17 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα ρυζιού

 Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ρύζι (κατά προτίμηση Thai ή Basmati)
  • τυρί της αρεσκείας μας
  • 1 φέτα ψωμί τοστ ή κρουτόν
  • σπανάκι φρέσκο ή/και ρόκα
  • 6-8 ντοματίνια
  • 1 αγγουράκι
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο
  • αλάτι

Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε νερό σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, αλατίζουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του.
  2. Βράζουμε το καλαμπόκι τις πιπεριές
  3. Κόβουμε το τυρί σε κύβους.
  4. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρούς κύβους, τους περνάμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν κρατσανιστά (αλλιώς χρησιμοποιούμε κρουτόν έτοιμα).
  5. Πλένουμε το σπανάκι και/ή την ρόκα, κόβουμε και βάζουμε σε πιατέλα με το αγγουράκι. Προσθέτουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, το τυρί, τα κρουτόν και τα ντοματίνια
  6. Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.