Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλ. ρύζι (κατά προτίμηση Thai ή Basmati)
- τυρί της αρεσκείας μας
- 1 φέτα ψωμί τοστ ή κρουτόν
- σπανάκι φρέσκο ή/και ρόκα
- 6-8 ντοματίνια
- 1 αγγουράκι
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- ελαιόλαδο
- μπαλσάμικο
- αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Βράζουμε νερό σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, αλατίζουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του.
- Βράζουμε το καλαμπόκι τις πιπεριές
- Κόβουμε το τυρί σε κύβους.
- Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρούς κύβους, τους περνάμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν κρατσανιστά (αλλιώς χρησιμοποιούμε κρουτόν έτοιμα).
- Πλένουμε το σπανάκι και/ή την ρόκα, κόβουμε και βάζουμε σε πιατέλα με το αγγουράκι. Προσθέτουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, το τυρί, τα κρουτόν και τα ντοματίνια
- Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

