Τι χρειαζόμαστε:
8 καλαμακια χοιρινο
1 κουτι κομμενα ντοματακια
3 σκελιδες σκορδο
1 κρεμμυδι
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
1 κρασοποτηρο κοκκινο ημιγλυκο κρασι
1 κουταλια φρεσκο βουτυρο
3 πρεζες αλατι
μαυρο πιπερι
κοκκινο πιπερι καυτερο
5-6 κοκκους πιπερι
ριγανη
μπαχαρι
Πως το κάνουμε:
Σωταρω το κρεας εως οτου ροδισει.
Προσθετω ψιλοκομμενο κρεμμυδι και λιωμενες τις σκελιδες σκορδο. Αλατοπιπερωνω και προσθετω την ριγανη. Ρυθμιζω το ματι της κουζινας σε μετρια φωτια.
Προσθετω τα ψιλοκομμενα ντοματακια και ριχνω το κρασι καθως και τα υπολοιπα μπαχαρικα. Προς το τελος βαζω και το βουτυρο.
Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια (περιπου 1/2 ωρα) μεχρι να δεσει λιγο η σαλτσα.
8 καλαμακια χοιρινο
1 κουτι κομμενα ντοματακια
3 σκελιδες σκορδο
1 κρεμμυδι
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
1 κρασοποτηρο κοκκινο ημιγλυκο κρασι
1 κουταλια φρεσκο βουτυρο
3 πρεζες αλατι
μαυρο πιπερι
κοκκινο πιπερι καυτερο
5-6 κοκκους πιπερι
ριγανη
μπαχαρι
Πως το κάνουμε:
Σωταρω το κρεας εως οτου ροδισει.
Προσθετω ψιλοκομμενο κρεμμυδι και λιωμενες τις σκελιδες σκορδο. Αλατοπιπερωνω και προσθετω την ριγανη. Ρυθμιζω το ματι της κουζινας σε μετρια φωτια.
Προσθετω τα ψιλοκομμενα ντοματακια και ριχνω το κρασι καθως και τα υπολοιπα μπαχαρικα. Προς το τελος βαζω και το βουτυρο.
Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια (περιπου 1/2 ωρα) μεχρι να δεσει λιγο η σαλτσα.