14 Μαρτίου 2012

Ιταλικό Τιραμισού

Υλικά

- 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε

- 3/4 της κούπας λικέρ (π.χ. Amarreto)

- 3/4 της κούπας σκέτο καφέ Espresso

- 50 γρ. κακάο

- 6 κρόκους αβγών

- 3 ασπράδια αβγών

- 1/2 κούπα ζάχαρη

- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

- 2 κουταλιές λικέρ καφέ (π.χ. Kahlua)

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

- Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο-λίγο το λικέρ και μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα μας με ένα μεγάλο κουτάλι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς την επιφάνειά.

- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.

- Ανακατεύουμε το λικέρ καφέ με τον espresso αφού τον έχουμε αφήσει να κρυώσει και βουτάμε ένα-ένα τα μισά σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα ώστε να μη μαλακώσουν πολύ. Τα στρώνουμε σε μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε βαθιά φόρμα.

- Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.

- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες.

- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το κακάο ρίχνοντας με το μικρό σουρωτήρι.