20 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία για "τραμπουκισμούς" και απειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νέα Ραιδεστό

Ρατσιστική δράση και απειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής σε οικογένεια μεταναστών καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης...


σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ καταγγέλλει και καλεί τον εργαζόμενο λαό της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου Θέρμης και της περιοχής να καταδικάσει την εγκληματική ρατσιστική δράση των τραμπούκων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Την προηγούμενη Πέμπτη απρόκλητα πέντε τραμπούκοι συνοδευμένοι από μια «κάτοικο» της περιοχής, εμφανίστηκαν στην Νέα Ραιδεστό και απείλησαν, με τρόπο που ταιριάζει μόνο σε υπόκοσμο, μετανάστρια, που η οικογένεια της ζει και εργάζεται φιλήσυχα στη Νέα Ραιδεστό πάνω από μια δεκαετία, να κάψουν το σπίτι που διαμένει με το σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της, που πηγαίνουν σε σχολεία του Δήμου μας, αν δεν το εγκαταλείψει σε ένα μήνα. Δεν δίστασαν μάλιστα να βρίσουν και να απειλήσουν γείτονες που ζήτησαν εξηγήσεις για το περιστατικό. Όταν βέβαια κλήθηκε η αστυνομία τα θρασίμια εξαφανίστηκαν.

Αλλά επανήλθαν τις επόμενες μέρες με νέες απειλές με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της επίθεσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου μας:

Να μη σταθουν αδιάφοροι απέναντι σε αυτό το γεγονός που προστίθεται στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Να μην ανεχθούν τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες. Να απομονώσουν και να καταγγείλουν τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία και τη δράση τους όπου ξαναεμφανιστούν.

Όλοι μαζί να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες.

Να μην ανεχτούμε το φασισμό, με καμιά δικαιολογία, να μη γίνουμε συνυπεύθυνοι στις εγκληματικές του πράξεις.

Απομονώνουμε τους φασίστες από τη γειτονιά μας, από κάθε χώρο δουλειάς. Δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σε Έλληνες και αλλοδαπούς εργάτες".


thestival.gr