23 Νοεμβρίου 2012

άγαλμα του Φέργκιουσον στο Ολντ Τράφορντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Άλεξ Φέργκιουσον έξω από το "Ολντ Τράφορντ" για να τιμήσει τα 26 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο. Καντονά, Σμάιχελ, Φαν Νίστελροϊ και Σόλσκιερ μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων



Η 23η Νοεμβρίου του 2012  θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του Άλεξ Φέργκιουσον, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιλέγει αυτή την ημέρα για να τον τιμήσει με άκρως ξεχωριστό τρόπο για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τότε που κάθησε για πρώτη φορά στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων".

Αυτό έγινε μέσω των "αποκαλυπτηρίων" του χάλκινου αγάλματος του Σκωτσέζου τεχνικού έξω από το γήπεδο της ομάδας, ύψους 2 μέτρων και 74 εκατοστών, που έγινε μάλιστα από τη σύζυγό του, Lady Κάθι Φέργκιουσον.

Συνήθως οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν δουν το άγαλμά τους. Εγώ έχω επιβιώσει. Αυτή είναι μία πραγματικά υπερήφανη στιγμή.

Έχω κάνει ένα απίστευτο ταξίδι σε αυτό το σύλλογο και έχω συνεργαστεί με τόσους σπουδαίους παίκτες, μερικοί από τους οποίους είναι εδώ σήμερα.


Θα πρέπει να φτιάξουν άγαλμα και για όλους αυτούς, επειδή ήταν υπέροχοι. Από το 1986 μέχρι αυτή την ημέρα, οι παίκτες μας έχουν δώσει τεράστιες χαρές.

Ο καθένας είχε το ρόλο του, από τους παίκτες μέχρι το προπονητικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο και φυσικά τους οπαδούς", τόνισε ο -εμφανώς συγκινημένος- Φέργκιουσον, ο οποίος πρόσθεσε αναφορικά με τη σύζυγό του:

"Κάποιος πρέπει να με ελέγχει και αυτή είναι η μόνη που μπορεί. Κάθε Σάββατο πρωί έχει πει ότι θα έρχεται και θα προσκυνάει το άγαλμα".


στην υπερήφανη αυτή στιγμή του 71άχρονου τεχνικού συμμετείχε σύσσωμη όλη η νυν ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και πρώην άσοι του παρελθόντος που έχουν γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας με τον αγγλικό σύλλογο επί αυτοκρατορίας Φέργκιουσον, όπως οι Καντονά, Σμάιχελ, Φαν Νίστελροϊ, Σόλσκιερ, Ρόμπσον (πρώτος αρχηγός της Γιουνάιτεντ επί Φέργκιουσον), Γιορκ, Κόουλ, Φαν ντερ Σαρ, καθώς και οι Γκάρι και Φιλ Νέβιλ.
 Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αλλά και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, όμως άφησαν έντονο το στίγμα τους μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.
"Είναι μοναδικός επειδή έχει βάλει ψηλά τον πήχη στον σύλλογο και στους παίκτες του αλλά και στον εαυτό του", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπλάτερ, με τον Ρονάλντο να υπογραμμίζει πως ο Φέργκιουσον "αξίζει 100% αυτά που έχει κάνει" αλλά και να τον ευχαριστεί για όσα του έχει προσφέρει.
Όσο για τον "Μπεκς" είπε μεταξύ άλλων: "Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας αυτή τη εκπληκτική στιγμή. Το διάστημα που ήμουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν χωρίς αμφιβολία το καλύτερο στην καριέρα μου".
Να σημειωθεί πως από τους προπονητές που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει στη συλλογή του 37 τρόπαια ενώ οι άλλοι 19 προπονητές... 31!
* Από τους πρώτους που έσπευσε να αναφερθεί στο άγαλμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ο Ρίο Φέρντιναντ, με τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σχολιάζει χαρακτηριστικά: "Τι τιμή στον προπονητή! Πρώτα η Εξέδρα Σερ Άλεξ Φέργκιουσον... τώρα το άγαλμα. Καλύτερα από όσα θα περίμενε".
Η στιγμή των "αποκαλυπτηρίων" για τον Άλεξ Φέργκιουσον


Το άγαλμα του Άλεξ Φέργκιουσον έξω από το Ολντ... από texniti








Μετά από Σερ έγινε και... άγαλμα

 
 
What a tribute to the manager! 1st the Sir Alex Ferguson Stand....now a statue. More than deserved. lockerz.com/s/263675958



 sport24.gr