23 Νοεμβρίου 2012

“Frankenweenie” με την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον


Από το 1984 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μια ταινία μικρού μήκους του Tim Burton, ο Frankenweenie είναι ένα από τα υπέροχα τέρατα που έχουν στοιχειώσει την αλλόκοτα παιδική φαντασία του ιδιοφυούς σκηνοθέτη που μοιάζει να μην μεγάλωσε ποτέ.
Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο τετράποδος κι εφιαλτικά συναρμολογημένος ήρωας (στα χνάρια του Frankestein της Mary Shelley) επιστρέφει και πρωταγωνιστεί σε μια ασπρόμαυρη μεγάλου μήκους stop motion ταινία στο εμβληματικό ύφος του σκοτεινού, αλλά και τρυφερού μικρόκοσμου του Burton.

Η ταινία “Frankenweenie” προβάλλεται –και σε 3D- στα Village Cinemas, στο Mediterranean Cosmos, από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου!

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Αφού έχασε αναπάντεχα τον αγαπημένο του σκύλο Sparky, ο νεαρός Victor επιστρατεύει την επιστήμη για να επαναφέρει στη ζωή τον καλύτερο του φίλο, μόνο που θα προκύψουν μερικές …σταυροβελονιές. Ο Victor προσπαθεί να κρύψει το εργόχειρο του, αλλά όταν ο Sparky το σκάει, οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι κι ολόκληρη η πόλη τον αντιμετωπίζει ως τέρας.

Σκηνοθεσία: ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ
Σενάριο: ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ, ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΡΙΠΣ
Ηθοποιοί: ΓΟΥΙΝΟΝΑ ΡΑΙΝΤΕΡ, ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: ΜΑΡΤΙΝ ΛΑΝΤΟ, ΤΣΑΡΛΙ ΤΑΧΑΝ, ΚΑΘΡΙΝ Ο ΧΑΡΑ, ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΡΤ, ΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΦΕΡ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΑΠΡΟΝ, ΚΟΝΤΣΑΤΑ ΦΕΡΕΛ
Διάρκεια: 87 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012
Χρονολογία παραγωγής: 2012
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ