14 Μαρτίου 2013

Διευκρινίσεις για την αλλαγή φορολόγησης των αυτοκινήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Car+Speed" διευκρινίσεις δόθηκαν στον κλάδο των αυτοκινήτων, απο το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα λεγόμενα του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή, περί νέου τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων. 

Θυμίσουμε οτι ο κος Μαυραγάνης είπε στη Βουλή "τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης", λέγοντας ουσιαστικά οτι εξετάζεται η φορολόγηση των αυτοκινήτων να γίνεται με βάση την εργοστασιακή αξία και όχι τα κυβικά του. 

Αυτό θα σήμαινε την υψηλότερη φορολόγηση (απο τα σημερινά δεδομένα) των μικρών και μικρομεσαίων αυτοκινήτων, κατηγοριών που έχει στραφεί πλέον σχεδόν το 90% των αγοραστών νέων αυτοκινήτων.

Η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνεται και με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) κου Γιώργου Βασιλάκη στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή "Μen+Speed". Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου διευκρινίζει οτι η ερώτηση που τέθηκε στον υφυπουργό και η απάντηση που έδωσε αναφορά  το "φόρο πολυτελούς διαβίωσης" που επιβάλλεται απο φέτος στους κατόχους Ι.Χ. από 1.929cc και πάνω και όχι για το σύνολο των αυτοκινήτων.
Ακούστε τη συνέντευξη του κου Βασιλάκη στον Τ.Τρακουσέλλη και στον Τ.Πουρναράκη  ΕΔΩ