26 Μαρτίου 2013

Μεταμορφώστε τα παλιά σας έπιπλα



Μετατρέψτε μια τουαλέτα εποχής, τύπου Μαρία Αντουανέτα, χαρίζοντας μια όψη διαφορετική χωρίς να χάσει το στοιχείο της αυθεντικότητας. Πώς; Βάψτε το έπιπλο σε ένα δροσερό χρώμα, όπως το ανοιχτό τιρκουάζ της εικόνας ή για εκείνους που τους αρέσουν τα έντονα χρώματα σε ένα ανοιχτό φούξια. Διατηρήστε τις χρυσές λεπτομέρειες εάν θέλετε ύφος πολυτέλειας. Συμπληρώστε με χαμηλό σκαμπό σε μονόχρωμο ύφασμα ή με σχέδιο.





 TIP1: ανάλογα με το χρώμα που θα διαλέξετε για ολόκληρο το έπιπλο, μπορείτε να βάψετε τις λεπτομέρειες με μια σκούρα απόχρωση αυτού του χρώματος ή κάποιου συγγενικού. Για παράδειγμα στην εικόνα αντί για χρυσό, το πετρόλ θα ταίριαζε ωραία ή κάποιος τόνος του μπλε. Αυτό εξαρτάται κάθε φορά από το αποτέλεσμα που θέλουμε.

 TIP2: δοκιμάστε το λευκό ή το ασημί στις λεπτομέρειες για ένα σχέδιο ρομαντικό και απλό.

 Μελωδίες από τα παλιά! Πολλά έπιπλα περασμένων εποχών είναι ανεκτίμητης αξίας. Η αναπαλαίωση τους είναι η καλύτερη λύση για να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο χώρο του σπιτιού, από το να τα ξεφορτωθούμε ή να τα ξεχάσουμε μέσα σε μια αποθήκη. Μεταμορφώστε ένα ρετρό πιάνο με νότα χρώματος από έντονο τιρκουάζ. Βάψτε το πιάνο με μπογιά, γυαλίστε το και είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο σαλόνι! Modern retro στυλ για funky ακούσματα!




Το λεγόμενο έπιπλο tallboy, όπου είχε τη θέση της ντουλάπας κατά το 18ο αιώνα, τώρα αλλάζει τη μορφή του σε μια μοντέρνα συρταριέρα με εικαστικό χαρακτήρα! Οι κινήσεις είναι απλές: αρχικά καθαρίζουμε το παλιό έπιπλο και κάνουμε λεία την επιφάνεια όσο μπορούμε με ένα γυαλόχαρτο. Έπειτα βάφουμε το ξύλο με δυο στρώσεις μαύρου χρώματος και στο τέλος το γυαλίζουμε με ειδική μπογιά. Μετά από μερικές ημέρες αφού έχει στεγνώσει καλά τοποθετούμε στην πρόσοψη αυτοκόλλητη εικόνα (printed vinyl) για να δώσουμε μοντέρνο χαρακτήρα!


TIP1: μη ξεχάσετε να βγάλετε από την αρχή τα πόμολα και προτού τα ξαναβάλετε να τα φρεσκάρετε με σπρέι χρυσού χρώματος.
TIP2: μπορείτε για καλύτερο αποτέλεσμα μετά την πρώτη στρώση χρώματος να περάσετε ένα χέρι πάλι με το γυαλόχαρτο για πιο λεία επιφάνεια και στη συνέχεια να περάσετε τη δεύτερη στρώση.



 Μια βιβλιοθήκη από τα παλιά όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Ξύλινα τραπέζια κομμένα στη μέση στηρίζονται πάνω στον τοίχο και σχηματίζουν αυτήν την πρωτότυπη βιβλιοθήκη. Βάφονται σε μοντέρνο μωβ χρώμα και ο χώρος του γραφείου αποκτά διπλή προσωπικότητα! Νέο με παλιό σε φοβερό συνδυασμό!
 
Καρέκλες σχηματίζουν μαζί ένα μοναδικό έργο τέχνης! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φαντασία και όρεξη! Παλιές ξύλινες καρέκλες διαφορετικού στυλ που συναντάμε συνήθως σε ταβέρνες ή σε σοκάκια στα χωριά, βάφονται σε ζεστό κόκκινο χρώμα. Ενώνονται μεταξύ τους με μια ξύλινη τάβλα που χρησιμοποιείτε ως κάθισμα. Ένα μοναδικό σχέδιο που μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε εξωτερικό χώρο είτε μέσα στο σπίτι. Μας αρέσει πολύ! Εσάς;



Ανανεώστε τη vintage συρταριέρα της γιαγιάς για νέο look στο υπνοδωμάτιο που σίγουρα θα ξεχωρίσει! Αρχικά φρεσκάρετε το σκελετό του επίπλου με λευκό χρώμα, ώστε να έχουμε μια ουδέτερη βάση. Έπειτα βγάλτε όλα τα συρτάρια και βάψτε τα σε διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου, άλλα πιο σκούρα άλλα πιο ανοιχτά. Μπορείτε επίσης κάποια να τα επενδύσετε με floral ταπετσαρία. Επιλέξτε διαφορετικά πόμολα για το κάθε συρτάρι, στρογγυλά, μακρόστενα, με σχέδιο, μονόχρωμα. Τέλος αφού στεγνώσουν τα συρτάρια και είναι πλέον έτοιμα, τα τοποθετούμε στη θέση τους. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι σχημάτων και αποχρώσεων πάνω σε λευκό φόντο! Αποτέλεσμα μαγικό! 




 Πηγή: http:mylady.gr