13 Μαρτίου 2013

Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος προειδοποιεί ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει και οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν...
τα προβλήματα «στη ρίζα» δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά την πρόσφατη ηρεμία στις χρηματαγορές», επισήμανε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Bundesbank.

Την ίδια άποψη υιοθετεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει ότι η ύφεση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης. «Μια σταδιακή ανάκαμψη θα μπορούσε να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2013», αναφέρει στη μηνιαία έκθεση Μαρτίου που δημοσιοποίησε σήμερα.

Ενθαρρυντικά ήταν, ωστόσο, τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου «ανεβάζει ταχύτητα», μετά τη συρρίκνωση που σημείωσε το δ’ τρίμηνο του 2012, και αναμένεται να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης από την άνοιξη.

«Μετά την επιβράδυνση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο, οι δείκτες που αποτυπώνουν το κλίμα υποδηλώνουν ανάκαμψη από την άνοιξη», σημειώνει η έκθεση.